Johanna Wickström

Foto: Privat

Utforska författaren

Johanna Wickström är utbildad yogalärare inom flera typer av yoga: yinyoga, virya och vinyasa. Hon började meditera och praktisera mindfulness redan i femtonårsåldern. Efter att ha prövat många olika sorters yoga fann hon sin hemvist inom yinyogan, på grund av dess starka meditativa inslag. Hon håller klasser i yinyoga på flera ställen i Stockholm och på senare tid även företagsyogapass, bland annat på för sina kollegor på ett it-konsultbolag.

Utgivning

Om boken

Läs mer

Johanna Wickström

Yinyoga - Meditation

Om boken

I vårt liv behöver vi både yin och yang för att vara balanserade, lyckliga och må bra. Om du bara har yang, det vill säga är konstant aktiv, presterar och planerar, kommer du till slut att krascha. Du behöver också yin: att stanna upp, mysa och hitta tid och rum där du kan vara dig själv utan att prestera. Allt detta tar Johanna Wickström fasta på i den här boken. Här får du inspiration till träning som ger en starkare kropp men också tid för tankar och reflekterande.

Yinyoga är en lugnare typ av yoga där du stannar i varje position länge. Praktiken är skapad för att sträcka ut och stärka kroppens fascia (bindväv) på djupet. Metoden är enkel men kraftfull, och hjälper inte bara kroppen att komma i form på ett unikt sätt utan ger även stark mental träning.

Boken är uppdelad i fem delar. Den första berättar vad yinyoga är, hur och varför den fungerar. En del handlar om meditationstekniker och en del visar de olika yogapositionerna, enkla att förstå i text och bild. Fjärde delen är skräddarsydda pass för till exempel den stressade eller den sömnlösa. Femte delen ger svar på vanliga frågor som författaren ofta får från sina elever.

Yinyogan, som snabbt blivit en väldigt populär form av yoga, passar alla, från nybörjaren till den avancerade och alla åldrar.

Läs mer

Yinyoga: Mindre stress och en friskare kropp

Johanna Wickström

Yinyoga: Mindre stress och en friskare kropp

Nyheter

Foto: Katarina Di Leva

2 juli 2019

Yinyoga för kropp och själ — nu i din mobil!

Nyheter