Yinyoga för kropp och själ — nu i din mobil!

Foto: Fotograf: Katarina Di Leva

Datum

2 Juli 2019

Foto

Fotograf: Katarina Di Leva

För att må bra behöver vi såväl yin som yang i livet. För att balansera vårt aktiva och prestationsinriktade yang måste vi stanna upp och lyssna inåt, fylla på med yin. Detta kan yinyogan bidra med! Johanna Wickström har skrivit en heltäckande bok i ämnet, som nu även finns i ljudbok, hos bland andra Storytel.  Träna hemma med kompletta pass särskilt designade för att ge vila, förstärka energi, räta ut kontorskroppen och mycket mer. I sittande och liggande positioner som hålls i 3-5 minuter får du tid att lyssna på kropp och sinne.

Yinyoga är en lugnare typ av yoga där du stannar länge i varje position. På så sätt sträcker man ut och stärker kroppens fascia (bindväv) på djupet. Det är en enkel men kraftfull metod, som inte bara hjälper kroppen att komma i form på ett unikt sätt, utan även ger stark mental träning.

När jag började med yinyoga för snart tio år sedan var jag ganska skeptisk. För mig var träning något som skulle vara fysiskt ansträngande och kräva både kondition och muskelstyrka. Att lägga tid på något där fokus var att stanna upp och slappna av i det som känns jobbigt gick emot mitt prestationsinriktade tankesätt. Där hade jag fel, säger Johanna Wickström.

I boken får du en heltäckande bild av vad yinyoga är och hur den utförs, så att du sedan kan praktisera på egen hand. Övningarna passar såväl nybörjaren som den mer avancerade utövaren. Dessutom finns ett kapitel med ett flertal skräddarsydda pass, exempelvis för den stressade eller sömnlösa.

Johanna Wickström är utbildad yogalärare inom flera typer av yoga: yinyoga, viryayoga och vinyasa. Hon har även lång erfarenhet av meditation och mindfulness.

Relaterat

Om boken

I vårt liv behöver vi både yin och yang för att vara balanserade, lyckliga och må bra. Om du bara har yang, det vill säga är konstant aktiv, presterar och planerar, kommer du till slut att krascha. Du behöver också yin: att stanna upp, mysa och hitta tid och rum där du kan vara dig själv utan att prestera. Allt detta tar Johanna Wickström fasta på i den här boken. Här får du inspiration till träning som ger en starkare kropp men också tid för tankar och reflekterande.

Yinyoga är en lugnare typ av yoga där du stannar i varje position länge. Praktiken är skapad för att sträcka ut och stärka kroppens fascia (bindväv) på djupet. Metoden är enkel men kraftfull, och hjälper inte bara kroppen att komma i form på ett unikt sätt utan ger även stark mental träning.

Boken är uppdelad i fem delar. Den första berättar vad yinyoga är, hur och varför den fungerar. En del handlar om meditationstekniker och en del visar de olika yogapositionerna, enkla att förstå i text och bild. Fjärde delen är skräddarsydda pass för till exempel den stressade eller den sömnlösa. Femte delen ger svar på vanliga frågor som författaren ofta får från sina elever.

Yinyogan, som snabbt blivit en väldigt populär form av yoga, passar alla, från nybörjaren till den avancerade och alla åldrar.

Läs mer

Johanna Wickström

Yinyoga: Mindre stress och en friskare kropp

Relaterade artiklar

Foto: Katarina Di Leva

2 juli 2019

Yinyoga för kropp och själ — nu i din mobil!