Marion Poschmann

Foto: Heike Steinweg

Utforska författaren

Marion Poschmann är född 1969 i Essen och lever i Berlin. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sin poesi och prosa. Tallöarna nominerades till det största tyska bokpriset, Deutscher Buchpreis, och belönades med Berliner Literaturpreis. Boken är också nominerad till Man Booker International Prize 2019. Poschmann är ledamot i den tyska akademin.

Utgivning

Om boken

Gilbert Silvester, lärare och forskare med specialintresse för ansiktsbehåring i film, befinner sig i chock. Han har just drömt att hans fru är otrogen och tanken kan inte släppa sitt grepp om honom. När han konfronterar sin fru och hon förnekar någon som helst otrohet tar han det som ett bevis på att hans farhågor i själva verket är sanna.

Han packar en lätt resväska, beger sig mitt i natten till flygplatsen, köper en biljett till första bästa utrikesflygning - och hamnar i Japan. Där snubblar han över ett exemplar av den klassiska japanska poeten Bashõs reseskildringar och bestämmer sig för att ta sig till de omtalade Tallöarna för att se månen stiga över horisonten, ett slags pilgrimsresa för att lämna den inre tumulten bakom sig.

Innan Gilbert ger sig iväg träffar han studenten Yosa som slår följe med honom. Yosa är en ung man med en helt annan sorts resebok i sin hand: Fullständig guide till självmord.

Läs mer

Marion Poschmann

Tallöarna

Recensioner

En sofistikierad verklighetsflykt och en stunds sublim, mörkt humoristisk underhållning.

Värmlands Folkblad

Det är märkligt svårt och alldeles underbart att det inte går att genrebestämma den här romanen.

Nyheter

11 september 2019

Vänskap, förvandling och försoning i det moderna Japan

Nyheter