Två Norstedts-titlar nominerade till Man Booker International Prize

Datum

10 April 2019

Bland de sex nominerade till Man Booker International Prize finns två kommande Norstedts-titlar. Tallöarna av tyska Marion Poschmann (bilden) och Åren av Annie Ernaux, en av Frankrikes mest omhuldade författare.

Det här den internationella varianten av Bookerpriset och delas ut till skönlitteratur översatt till engelska och utgivits i Storbritannien och Irland. Prissumman på 50 000 pund delas lika mellan författare och översättare.

Marion Poschmanns Tallöarna ges ut hösten 2019 och Åren av Annie Ernaux kommer våren 2020.

Relaterat

Om boken

Gilbert Silvester, lärare och forskare med specialintresse för ansiktsbehåring i film, befinner sig i chock. Han har just drömt att hans fru är otrogen och tanken kan inte släppa sitt grepp om honom. När han konfronterar sin fru och hon förnekar någon som helst otrohet tar han det som ett bevis på att hans farhågor i själva verket är sanna.

Han packar en lätt resväska, beger sig mitt i natten till flygplatsen, köper en biljett till första bästa utrikesflygning - och hamnar i Japan. Där snubblar han över ett exemplar av den klassiska japanska poeten Bashõs reseskildringar och bestämmer sig för att ta sig till de omtalade Tallöarna för att se månen stiga över horisonten, ett slags pilgrimsresa för att lämna den inre tumulten bakom sig.

Innan Gilbert ger sig iväg träffar han studenten Yosa som slår följe med honom. Yosa är en ung man med en helt annan sorts resebok i sin hand: Fullständig guide till självmord.

Läs mer

Marion Poschmann

Tallöarna

Relaterade artiklar

11 september 2019

Vänskap, förvandling och försoning i det moderna Japan