Stora utländska författarnamn på årets bokmässa

Foto: Spencer Ostrander, Isak Hoffmeyer

Datum

26 Augusti 2019

Foto

Spencer Ostrander, Isak Hoffmeyer

Det börjar dra ihop sig inför årets bokmässa i Göteborg och med precis en månad kvar kan vi presentera Norstedts utländska författarbesök.

Siri Hustvedt, närmast aktuell med romanen Minnen av framtiden. Här skildras en ung kvinnas liv efter det att hon flyttar från mellanvästern till New York. På ett intelligent, roligt, upprörande och gripande sätt samlar Siri Hustvedt i sin sjunde roman de ledmotiv som har gjort henne till en av dagens mest uppskattade författare: tidens nyckfullhet, patriarkatets grymhet och hur fantasin erbjuder oanade möjligheter att omskapa nuet.

Suzanne Brøgger gav i januari ut Koral, som handlar om uppväxten i Thailand, franska älskare, ett experimenterande sexliv, frihetslängtan, livslust, desperation, förälskelse och ett sökande efter identitet. Hon nytolkar en ödesdiger kärleksrelation från sjuttiotalet i form av en sammanskrivning av de tidigare romanerna Crème Fraîche, Ja och Transparence, som utkom 1978, 1984 och 1993.

Kate Davies gav i somras ut sin debutroman På djupet. Det började med ett filmmanus till en kinky, lesbisk rom-com men blev slutligen med en hysteriskt rolig och het komma ut-roman. På djupet är ingen diskret historia utan innehåller fisting, partnerbyte, sexklubbar – men också vänskap, framtidsångest och pretentiösa konstnärer.

Heine Bakkeid har kallats den nye Jo Nesbø. Han växte upp i norra Norges karga landskap. Han debuterade 2005 med en spionroman för unga vuxna och sedan dess har han skrivit ett flertal romaner för yngre läsare. I morgon kommer jag att sakna dig är hans första kriminalroman. Möt mig i paradiset, som gavs ut i år, den andra boken om Thorkild Aske, har hyllats av pressen och läsarna.

Markus Zusaks Ingenting mindre än ett mirakel är författarens magnum opus och hyllning till invandrarnationen Australien. Markus Zusak har tidigare skrivit sex romaner varav fyra översatts till svenska, bland annat Boktjuven 2008. Hans böcker har översatts till mer än 40 språk och sålt i mer än 16 miljoner exemplar. Ingenting mindre än ett mirakel är Zusaks första vuxenroman på 13 år.

Fullständigt program hittar du på bokmassan.se och i bokmässans app.

Relaterade artiklar

Foto: Robbie Bailey

15 juni 2020

Siri Hustvedt värd för Sommar i P1