Ambulans 906 – en ny ljudserie av Christian Unge

Datum

22 November 2019

Den första romanen i Christian Unges spänningsserie om läkaren Tekla Berg på Nobelsjukhuset är den uppmärksammade Går genom vatten, går genom eld (2019). Uppföljaren Ett litet korn av sanning utkommer 2020. Kring Nobelsjukhuset cirklar även handlingen i den nya ljudboksserien där ambulanssjukvårdaren Reza och Ambulans 906 introduceras. Hör Till det yttersta, första säsongen av Ambulans 906, hos till exempel Storytel!

ERBJUDANDE: Lyssna på Ambulans 906 av Christian Unge. Prova Storytel fritt i 30 dagar och börja lyssna redan idag. Erbjudandet gäller endast nya Storytel-kunder – här registrerar du dig!

Rezas liv bjuder sällan på några överraskningar: han är ensamstående pappa, kör ambulans och försöker glömma sina drömmar om att bli kirurg. Så när en okänd man oväntat dyker upp och erbjuder honom en tjock bunt kontanter för att rädda livet på en skottskadad kille kan han inte stå emot. Snart är han anställd som husläkare åt ett kriminellt nätverk.

Medan han kämpar med att dölja sitt extraknäck för sin nya partner i ambulansen, den noggranna sjuksköterskan Malin, börjar dessutom antalet heroinöverdoser runtom i Stockholm att öka. Ambulansen tvingas göra täta utryckningar och det dröjer inte länge innan Tekla Berg, akutläkare på Nobelsjukhuset, anar oråd. Polisen kopplas in. Men vad är det egentligen som ligger bakom överdoserna?

Serien är inläst av Alexander Salzberger.

Relaterade artiklar

Foto: Alexander Donka

3 maj 2023

Sommarens nya böcker