Vivi Wallin

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Vivi Wallin, född 1977, är entreprenör och influencer. Hon står bakom det omåttligt populära Instagramkontot Mammasanningar, där hon med en stor dos humor och pepp tar sig an föräldraskapets fram- och baksidor. Hon driver även mediahuset Fixa själv, där bland annat Sveriges största hemmafixblogg med fokus på bakning, DIY och pyssel ingår.

Hon är författare till En mammas överlevnadshandbok (Norstedts, 2020) och Lurad! 59 roliga bus och pranks (Rabén och Sjögren, hösten 2021). Vivi bor i Stockholm med sambon Anders, sönerna Knut och Elmer och är även bonusmamma åt Wilmer och Emil.

Utgivning

Om boken

"Är du ute efter gastronomiska matupplevelser i Michelin-klass? Rätter där ingredienslistan är lång som en segelmast och du behöver åka till en lokal marknad i norra Burundi för att få tag på specialingredienser? Jag är ledsen, men då är inte det här en bok för dig. Inte heller om du endast vill servera dina barn växtbaserad, ekologisk mat utan spår av tillsatser."
I En mammas överlevnadskokbok har Vivi Wallin glatt och utan förbehåll gjort allt för att fuska ihop så enkla och minimalt tidskrävande vardagsrätter som möjligt. Hon har gjort sitt bästa för att nyttja mataffärernas enorma sortiment av färdiga kryddblandningar och såser, just för att du där hemma inte ska behöva ha tillgång till 118 ingredienser för att laga en middag. Tanken bakom flera av rätterna är att du ska kunna laga dem med ett barn på höften, andra ska du kunna servera på samma tid som det tar för dina barn att ropa ”Maaammmmmma jag är hungrig” från soffan.Här finns måltider som kan slängas ihop på några minuter eller som kräver extremt få ingredienser, och variationer på den vanligaste vardagsmaten. Två kapitel, Vivis favoriter och Knuts favoriter, bjuder på älsklingsrätter det är värt att krångla lite extra för. I boken finns också gott om tips på genvägar och humörhöjare när tiden är kort och pressen hög.I En mammas överlevnadskokbok hittar du helt enkelt rätter att alltid lyckas med, när du egentligen varken orkar eller hinner. Och som nästan alla barn tycker om!

Läs mer

Vivi Wallin, Sara Ljungdahl Holst

En mammas överlevnadskokbok

Om boken

Med över 320 000 följare är Vivi Wallin ett av de största namnen i mamma-segmentet. Med sina omåttligt populära instagramkonton Mammasanningar och Fixa själv har hon skapat en egen oas utan pekpinnar, fylld av gemenskap, humor och pepp för mammarollens alla tänkbara situationer.

En mammas överlevnadshandbok innehåller en blandning av hacks, pyssel, charmiga illustrationer och tips på hur du kan göra för att förenkla livet både till vardag och fest. Boken är uppdelad i olika situationer, och med glimten i ögat visar Vivi Wallin hur man med enkla medel kan få den lilla matvägraren att intressera sig för mat, hur den ofta väldigt upphaussade kalasdagen kan avklaras utan att man går under på kuppen och hur resor med barn kan gå från skrik och panik till något som kanske skulle kunna närma sig harmoni.

Vivi Wallin delar med sig av egna erfarenheter från föräldraskapets både fram- och baksida, att du inte är ensam även när det känns tungt, att alla tappar tålamodet och att även när du tycker att du är världens sämsta mamma, är du mer än tillräcklig. Det här är rätt bok att ge till alla mammor därute som varken har oändligt med tid, ork eller tålamod att uppfylla alla krav som finns omkring oss varje dag.

Läs mer

En mammas överlevnadshandbok

Vivi Wallin, Sara Ljungdahl Holst

En mammas överlevnadshandbok

Nyheter

Foto: Robin Rådenman

10 augusti 2022

Nya böcker i augusti 2022

Nyheter