Norstedtsförfattare bland årets sommarpratare

Foto: Mattias Ahlm

Datum

11 Juni 2024

Foto

Mattias Ahlm

Majgull Axelsson, UKON och Vivi Wallin leder det populära radioprogrammet i sommar.

Vivi Wallin, född 1977, är entreprenör och influencer. Hon står bakom det omåttligt populära Instagramkontot Mammasanningar, där hon med en stor dos humor och pepp tar sig an föräldraskapets fram- och baksidor. Hon driver även mediahuset Fixa själv, där bland annat Sveriges största hemmafixblogg med fokus på bakning, DIY och pyssel ingår.

Hon är författare till bland annat En mammas överlevnadshandbok och En mammas överlevnadskokbok.

Vivi Wallin om sitt sommarprat 27 juni:

– Jag ska berätta om hur jag gick från att vara ett spralligt och pratsamt barn till att stänga allt inom mig. Till att slutligen inse att livet är för kort, och framförallt för viktigt, för att hålla tyst.

Vivi Wallin. Foto: Mattias Ahlm

Ulf Karl Olov Nilsson, (UKON), är poet och psykoanalytiker. Hans bok Glömskans bibliotek, en essä om demens, vansinne och litteratur nominerades till Augustpriset. Förra året gav han ut diktsamlingen Jag är ingen mördare. Han är också verksam som översättare, bland annat av Emily Dickinsons poesi.

UKON om sitt sommarprat 8 juli:

– I mitt sommarprat kommer jag att prata om första gången, enda gången och sista gången. Och om barndomsglömska, flugor och en utbrytarkungs drömtrick.

UKON. Foto: Mattias Ahlm

Majgull Axelssons stora genombrott kom 1997 med Aprilhäxan som belönades med Augustpriset. Hon har också skrivit flera dokumentära böcker om tredje världen. Den första var Våra minsta bröder (1986), en bok som beskriver vår tids barnarbete. Tre år senare utkom Rosario är död, en dokumentärroman som skildrar barnprostitutionen i Filippinerna, och 1991 kom reportageboken om gatubarnen i Latinamerika, Dom dödar oss. Hennes senaste roman är Svalors flykt från 2023.

Majgull Axelsson om sitt sommarprat 10 augusti:

– Mitt sommarprat ska handla om hur lycklig jag snart kommer att bli, om hur användbar min vrede har visat sig vara och om hur vi inbillar oss att Sverige är ett barnvänligt samhälle.

Relaterade artiklar

Foto: Mattias Ahlm

11 juni 2024

Norstedtsförfattare bland årets sommarpratare