Annika Estassy släpper serie i ljud

Foto: Audrey Versini Photographe

Datum

5 Oktober 2020

Foto

Audrey Versini Photographe

När Nelly plötsligt blir lämnad av sin man tar hon med sig hunden och åker till en liten vingård i Sydfrankrike. Planen är att han ska börja sakna henne, men frågan är hur mycket hon egentligen saknar honom? Annika Estassys nya ljudboksserie Vingården mellan berg och hav är en rolig, romantisk och tänkvärd feelgoodpärla. Alla delar finns ute nu och du kan lyssna på den hos exempelvis Storytel!

”Kör ner till Medelhavet. Åk sedan västerut tills Frankrike tar slut.” Nelly följer ändå sin bästa väns råd och ger sig av hemifrån. Planen är att det ska få maken Mats att sakna henne. Mats, som Nelly levt med i tjugo år och som plötsligt vill skiljas och dessutom ha gemensam vårdnad om hunden Pollux.

– Det var riktigt spännande att få följa Nelly på hennes yttre och inre resa, och extra trevligt var det att förflytta henne till en trakt som jag själv håller varmt om hjärtat, berättar Annika Estassy för oss.

– Nelly åker alltså ner till en del av Medelhavskusten, Côte Vermeille, som inte många känner till – inte ens fransmännen – trots att den är så vidunderligt vacker. Men kustremsan där Pyrenéerna möter Medelhavet, ligger lite för sig själv, en bit från de vanligaste färdvägarna. Hit flyttade jag för två år sedan, till ett litet nybyggt hus med havsutsikt, för att kunna skriva på heltid. Att det blev Côte Vermeille var en lycklig slump. Eller så var det helt enkelt meningen att jag skulle hamna just här, just då!

Relaterat

Om boken


"Man saknar inte kon förrän båset är tomt."

Nelly är inte helt bekväm med att liknas vid en kossa, men hon följer ändå sin bästa väns råd och ger sig av hemifrån. Planen är att det ska få maken Mats att sakna henne. Mats, som Nelly levt med i tjugo år och som plötsligt vill skiljas och dessutom ha gemensam vårdnad om hunden Pollux.

Nelly packar in sig och Pollux i bilen och kör ner till sydligaste Frankrike för att jobba på den lilla vingården och pensionatet Les Gallines. Det är sommar och hett, cikadorna spelar och bergen doftar förföriskt av pinje, timjan och rosmarin. Drabbad av traktens skönhet och bland nya vänner inser Nelly långsamt att hon är fri att göra vad hon vill. Bara hon vågar. Så vad vill hon och är hon tillräckligt modig? Och vem är det som smyger omkring om nätterna och hotar Les Gallines hela existens?

Annika Estassy är född i franska Nice och uppvuxen i Senegal, Frankrike och Sverige, numera bosatt i södra Frankrike. Annika debuterade 2013 med romanen Solviken, som åtföljdes av Croissants till frukost och Alla dessa hemligheter. Med Gröna fingrar sökes och En sång för Hedda inleddes Månebytrilogin.

Läs mer

Annika Estassy

Vingården mellan berg och hav

Relaterade artiklar

Foto: Audrey Versini Photographe

5 oktober 2020

Annika Estassy släpper serie i ljud