Björn Sand: ”Det kanske finns magi på riktigt”

Foto: Magnus Liam Karlsson

Datum

26 Januari 2021

Foto

Magnus Liam Karlsson

I Björn Sands debutroman Evighetstecken möter vi Tom, en produkt av Stockholms innerstads övre medelklass. Han är född in i en värld av ekomärkt överflöd och stilmedveten hållbarhet, där en lycklig framtid ska vara en självklarhet. Men när en personlig katastrof drabbar honom står han plötsligt handfallen inför livet. Pengar och klass skyddar inte längre och hans liv börjar rasa samman.

Ändå finns det någonting inom honom som vägrar ge upp, som fortsätter att sträcka sig efter det eviga.

Evighetstecken är en roman om människan i vår tid.

– Mycket i Evighetstecken är mörkt och hemskt men jag hoppas ändå att den som läser också kan känna att den vibrerar av liv, säger Björn Sand. Huvudkaraktären, Tom, sliter med existensen och de omöjliga frågorna men jag vill att den som läser ska känna hopp om att det kanske ändå finns magi på riktigt, om det så är i människan, vetenskapen eller religionen. 

Relaterat

Om boken

Tom är en produkt av Stockholms innerstads övre medelklass. Han är född in i en värld av ekomärkt överflöd och stilmedveten hållbarhet, där en lycklig framtid ska vara en självklarhet. Men när en personlig katastrof drabbar honom står han plötsligt handfallen inför livet. Pengar och klass skyddar inte längre och hans liv börjar rasa samman.

Ändå finns det någonting inom honom som vägrar ge upp, som fortsätter att sträcka sig efter det eviga.

Björn Sands debut Evighetstecken är en roman om människan i vår tid.

Läs mer

Björn Sand

Evighetstecken

Relaterade artiklar

Foto: Magnus Liam Karlsson

26 januari 2021

Björn Sand: ”Det kanske finns magi på riktigt”