Eat Pray Love-författaren Elizabeth Gilbert möter sina svenska läsare

Foto: Fotograf: Timothy Greenfield-Sanders

Datum

19 Februari 2021

Foto

Fotograf: Timothy Greenfield-Sanders

Den rådande pandemin har ställt många kulturevenemang på ända, inte minst de internationella författarbesöken. Men den har även öppnat upp för nya tekniska möjligheter att komma nära både sina läsare och favoritförfattare.

Den 30 mars kl 20.00 besöker amerikanska författaren Elizabeth Gilbert Sveriges största digitala bokcirkel 4Good Book Club för prata mer om sin senaste roman Kvinnornas stad. 4good-grundaren Carina Sunding samtalar med författaren, därefter får besökarna diskutera romanen i mindre grupper.

Elizabeth Gilbert är den bästsäljande författaren till Lyckan, kärleken och meningen med livet (mer känd som Eat Pray Love) och flera andra internationellt bästsäljande verk. Hon är även författare till romanerna Stern Men och Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter, som nominerades till Årets bok 2016 samt Baileys Women's Prize for Fiction och Wellcome Book Prize. Nu är hon aktuell med Kvinnornas stad, som nyligen utkommit pocket. 

I romanen får vi följa nittonåriga Vivian Morris när hon 1940 anländer till New York. Hon får jobb som sömmerska på Teater Lily, en charmig men ökänd teater på Manhattan, och hyllas av alla showgirls för att hon kan omvandla tygtrasor till kreationer värdiga gudinnor. I det som under kriget blir en märklig kvinnostad försöker Vivian vara fri och göra det hon vill.

Författarträffen med Elizabeth Gilbert är ett samarbete med Adlibris och 4Good Book Club.

Läs mer om bokcirkeln här.

Relaterat

Om boken

Succéförfattaren Elizabeth Gilbert är tillbaka med en ny storslagen och glittrande roman.

Sommaren 1940 anländer nittonåriga Vivian Morris till New York. Vivians talanger med nål och tråd ansågs otillräckliga av internatskolan, men som sömmerska på Teater Lily, hennes okonventionella faster Pegs charmiga men ökända teater på Manhattan, duger de alldeles utmärkt. Vivian hyllas av alla showgirls för att hon kan omvandla tygtrasor till kreationer värdiga gudinnor.

I det som under kriget blir en märklig kvinnostad försöker Vivian vara fri och göra det hon vill. Och när legendariska skådespelerskan Edna Watson kommer för att spela i Teater Lilys mest ambitiösa show någonsin, hänförs Vivian av magin som uppstår i denna gnistrande stjärnas kölvatten. Men läxor måste läras, och bittra misstag måste göras. Vivian inser att hon behöver lära sig att leva flera liv för att få det hon vill ha.

Kvinnornas stad är en berättelse om kvinnor som har levt som de verkligen är, i otakt med ett århundrade som inte riktigt kunde hålla jämna steg med dem.

Sagt om Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter:

"En udda, myllrande rik livsskildring om Alma Whittaker som växer upp i Philadelphia på 1800-talet." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"ett riktigt orangeri till roman Bered dig på en stor läsupplevelse." Kenneth Gysing, Femina

"ett riktigt läsäventyr. Jag kan inte beskriva den som något annat än en ren och skär läsfest på 600 sidor." Annika Koldenius, Smålandsposten

Läs mer

Elizabeth Gilbert

Kvinnornas stad

Relaterade artiklar

Foto: Timothy Greenfield-Sanders

19 februari 2021

Eat Pray Love-författaren Elizabeth Gilbert möter sina svenska läsare