Mikaela Bley

Foto: Magnus Ragnvid

Utforska författaren

Mikaela Bley är författare och har skrivit flera fängslande spänningsromaner som nått stora framgångar, såväl i Sverige som internationellt.

Bley arbetade som inköpare på TV4 innan hon debuterade med spänningsromanen Lycke (2015) – den första delen i serien om den egensinniga kriminalreportern Ellen Tamm på TV4.

År 2019 lanserades Mikaela Bley och Denise Rudbergs radiodrama Sviten på Sveriges Radio. Sviten blev snabbt en lyssnarsuccé. Samma år släpptes författarnas gemensamma roman Svit 403 och 2022 gick dramat upp som teaterföreställning på Intiman i Stockholm.

Med kriminalromanen Död för dig (2022) inledde Mikaela Bley den Malmöbaserade The Killer-serien om Henrik Hedin – det tidigare fotbollsproffset som sadlat om till polis och blivit en av Sveriges främsta och mest omtalade utredare, känd för sitt kompromisslösa spel och starka rättspatos. I Bleys mångbottnade spänningsromaner skildras vår samtid utifrån den lilla människans perspektiv. Intrigerna kretsar kring familj och relationer – där inget är vad det synes vara.

Mikaela Bley är uppvuxen i Nyköping och Stockholm, där hon bor i innerstan med sin man, deras tre barn och hunden Cooper.

“The new queen of the Swedish thriller"- Vanity Fair

Utgivning

Om boken

"oerhört spännande" DN
Födelsedagsmiddagen hemma hos familjen Gyldenstedt är på väg att avslutas. Kaffe och avec serveras i salongen när tjock rök letar sig in bland gästerna. Elden sprider sig snabbt i den fyrlängade skånegården utanför Malmö. Artonåriga Märtha dras ut ur lågorna och familjen Gyldenstedts liv slås i spillror när de inser att deras yngsta dotter är död. Mördad.Utredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö kopplas in i mordutredningen och nystar upp en sanning som ligger väl dold under år av tystnad och rädsla – och som sträcker sig långt förbi stengärdet och de böljande rapsfälten i det skånska landskapet.Systern, den andra och fristående delen i The Killer-serien, är en spännande och mångbottnad kriminalroman som kretsar kring klass och tillhörighet, kärlek och heder.”Skicklig underhållning och god spänning!” Upsala Nya Tidning

Läs mer

Mikaela Bley

Systern

Om boken

Caroline och Gustav lever det perfekta livet. Överklasstjejen från Djursholm i Stockholm som blivit hyllad skådespelare och gift sig med sitt livs kärlek, den geniförklarade och framgångsrike entreprenören som vuxit upp under enkla förhållanden i Rosengård i Malmö. De har allt de någonsin drömt om - familj, lycka, framgång, pengar, ett stort socialt nätverk och många som följer deras drömliv i sociala medier. Men vad skulle hända om de berövades allt?
En varm dag i början av augusti försvinner den gravida Caroline tillsammans med parets två små döttrar spårlöst från deras exklusiva strandvilla i Malmö. Omständigheterna kring försvinnandet förbryllar polisen som inleder en brottsutredning. Ett massivt sökpådrag drar igång under ledning av Henrik Hedin och Leia Kaplan, två av Sveriges främsta brottsutredare.Snart står det klart att inget är vad det synes vara - det blir en kamp mot klockan där insatserna blir allt högre och överraskningarna blir fler och fler.Död för dig är den första delen i The Killer-serien med brottsutredaren Henrik "The Killer" Hedin i huvudrollen, det tidigare fotbollsproffset som sadlat om till polis och blivit en av Sveriges främsta och mest omtalade utredare, känd för sitt kompromisslösa spel och starka rättspatos."Skicklig underhållning och god spänning"UNT

Läs mer

Död för dig

Mikaela Bley

Död för dig

Nyheter

Foto: Magnus Ragnvid

2 januari 2023

Nya böcker i januari 2023

NyheterBoknyheter