Lyssnarna ger toppbetyg till Kalle Moraeus bok!

Foto: Magnus Liam Karlsson

Datum

23 April 2021

Foto

Magnus Liam Karlsson

Storytel-lyssnarna har fallit pladask för Kalle Moraeus bok Tjur på retur, en hyllning till alla gubbar. Boken har i skrivande stund betyg 4,34 av 5 möjliga, baserat på snart tusen recensioner.

”En bok som alla gubbar (och gummor) bör läsa. Särskilt om man kommit vilse! Naket, ärligt, roligt och inspirerande”, skriver Kristina.

Bertil skriver: ”En oerhört charmig och rolig bok och dessutom uppläst av Kalle själv. Som man känner man igen mycket av det han beskriver…”

Carina delar ut högsta betyg: ”Trevlig bok. Även om den fått mig att inse att jag som alltid trott mig vara tant egentligen är gubbe.”

Högsta betyg även från Bengt som skriver att Kalle Moraeus är ”en suverän berättare”.

”Hans hjärtlighet genomsyrar historien och jag kan bara erkänna att jag kan relatera till det han berättar - trots mina 42 unga år. Rekommenderas varmt”, skriver Kenny.

Henric skriver: ”Jag skrattade mycket och grät en skvätt. För min del en hög igenkänningsfaktor.”

Lyssna på boken och läs många, många fler positiva omdömen här!

Relaterat

Om boken

En tjur på retur är en älg av hankön som har sina bästa år bakom sig. Hornen blir mindre och han får färre taggar för varje år. Han har varit kung i skogen, fortplantat sig, dessutom lyckats undvika att bli skjuten. Men nu är det inte många som har nytta av honom längre.

Det var så Kalle Moraeus kände sig i början av 2010-talet.

Han hade slagit igenom i Melodifestivalen och fått eget TV-program. Han fick träffa Kungen och skriva autografer. Han blev till och med utsedd till julvärd i Sveriges Television. Han stod på toppen - men han var också på botten. Inombords mådde han sämre än nånsin förut.

Det var inte bara de sedvanliga ålderstecknen som drabbar alla män som närmar sig 50. Hans sätt att leva hade också satt sina tydliga spår. Han åt för mycket, drack för mycket, rörde sig för lite. När det var som värst kunde han knappt få på sig nånting i garderoben, han kunde inte knyta skorna och vid läkarundersökningen fick han höra sanningar som han bara ville glömma.

Inte nog med det: Dottern flyttade hemifrån och frun meddelade att hon ville skiljas. Plötsligt satt Kalle med en kastrerad katt som enda sällskap i ett stort hus och undrade var hans liv hade tagit vägen.

Han insåg att han hade blivit en sån som män i generationer före honom hade blivit. En hopplös gubbe. Han måste ändra på saker. Framför allt måste han ändra på sig själv.

Inte så lätt om man är en riktig gubbe. Gubbar tycker inte om förändring. De vill att saker och ting ska vara som de alltid har varit. Vadå, sluta äta potatis? Då slutar man hellre sina dagar.

Den här boken handlar om resan tillbaka. Från att vara nån som sitter hemma och tjurar och väntar på nödslakt - till att ta tag i sin tillvaro, ändra på gamla vanor och försöka hitta meningen med livet igen. Om man inte är skogens konung längre, vem är man då? När hornen slutar växa, hur blir man då taggad igen?

Det här är en bok för alla gubbar. Alla som känner en gubbe. Alla som en dag kommer att bli gubbar. Och för alla er andra som hoppas att livet inte är över - bara för att man är en tjur på retur.

Läs mer

Kalle Moraeus, Johan Hedberg

Tjur på retur

Relaterade artiklar

Foto: Magnus Liam Karlsson

23 april 2021

Lyssnarna ger toppbetyg till Kalle Moraeus bok!