Nilla Kjellsdotter

Foto: Linus Lindholm

Utforska författaren

Nilla Kjellsdotter är född 1987, uppvuxen och bosatt i finska Österbotten. Hon bor med man och två barn i byn Oravais, där även deckarseriens huvudkaraktär, Mija Wadö, bor. Flickan i stenparken är den första boken i en serie på Norstedts Förlag om Mija Wadö.

Utgivning

Om boken

En tonårsflicka hittas halvt ihjälfrusen mitt i vintern intill en landsväg. Hon är illa tilltygad och pratar knappt. Mysteriet kring den identitetslösa flickan tätnar när det visar sig att ingen har anmält henne saknad.

Kriminalpolisen Mija Wadö får samtidigt en mordutredning på sitt bord när den populäre diabetesforskaren David Heselius hittas ihjälslagen i sitt hem. Den lyxiga villan är noggrant rengjord och det går inte att säkra några tekniska spår. Poliserna får veta att hans företag stod inför ett stort genombrott i forskningen - kan motivet finnas där?

Mija Wadö får axla ett stort ansvar när flera av hennes kollegor är borta från avdelningen. En av dem, Ronnie, saknar hon extra mycket. Medan Mija försöker balansera sitt privatliv och den växande arbetsbördan kommer utredningen allt närmare henne själv. Den lastbilschaufför som hittade tonårsflickan, är han verkligen den som Mija tror?

Flickan i Stenparken är en tät, spännande bladvändare om Mija Wadö och hennes kollegor vid polisen i Österbotten.

Läs mer

Nilla Kjellsdotter

Flickan i Stenparken

Nyheter

Foto: Linus Lindholm

10 januari 2022

Nilla Kjellsdotter: “I dag bär jag min inre lantis med stolthet”

IntervjuerNyheter