Nytt isande morddrama i Österbotten

Foto: Kajsa Göransson

Datum

31 Januari 2024

Foto

Kajsa Göransson

Nilla Kjellsdotter har tidigare gjort succé med sina deckare Flickan i Stenparken och Himmelsgården. Nu är hon tillbaka med Tills natten är slut.

I Tills natten är slut möts polisen Mija Wadö av en rad komplicerade mordfall där verkligheten tycks imitera dikten.

En man hittas skjuten i en park en tidig augustimorgon. Kulan har gått in i tinningen och han dog omedelbart. Vad gjorde småbarnspappan ute sent en söndagsnatt, och varför ville någon döda och skända honom?

Medan Mija Wadö kastas in i fallet försöker hon hålla undan tankarna på det avgörande besked hon fått om sitt eget liv. Ronnie är tillbaka på stationen, och deras arbetsrelation tätnar. När ytterligare en man hittas dödad på samma sätt ställs poliserna inför en växande gåta. Hur hör de döda ihop?

Samtidigt kämpar författaren Zarita Roos med skrivandet av sin nya bok när hon på en restaurang hör två poliser prata om ett mordfall. Det innehåller detaljer som är skrämmande bekanta.

Nilla Kjellsdotter är tillbaka med en ny bladvändare om Mija Wadö och kollegorna vid Österbottenspolisen.

– Grunden till historien växte tidigt fram, och i min naivitet trodde jag att det inte skulle vara någon större match att skriva den här berättelsen. Jag har ju några böcker i bagaget nu. Men tji fick jag!

– Boken innehåller flera tvister, som stundom har varit väldigt utmanande att skriva. Jag har slitit mitt hår och ibland tvivlat på om det alls kommer att bli någon bok. Nu när jag ser det färdiga resultatet känner jag mig både nöjd och stolt – och önskar alla läsare en nervkittlande läsning! säger Nilla Kjellsdotter.

Relaterat

Om boken


En man hittas skjuten i en park en tidig augustimorgon. Kulan har gått in i tinningen och han dog omedelbart. Vad gjorde småbarnspappan ute sent en söndagsnatt, och varför ville någon döda honom?Medan Mija Wadö kastas in i fallet försöker hon hålla undan tankarna på det avgörande besked hon fått om sitt eget liv. Ronnie är tillbaka på stationen, och deras arbetsrelation tätnar. När ytterligare en man hittas skjuten på samma sätt ställs poliserna inför en växande gåta. Författaren Zarita Roos kämpar med skrivandet av sin nya bok när hon på en restaurang hör två poliser prata om ett mordfall. Det innehåller nämligen detaljer som är skrämmande bekanta.Nilla Kjellsdotter är tillbaka med en ny bladvändare om Mija Wadö och kollegorna vid Österbottenspolisen.

Läs mer

Nilla Kjellsdotter

Tills natten är slut

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

31 januari 2024

Nytt isande morddrama i Österbotten