Uppföljare till succédebut

Foto: Kajsa Göransson

Datum

23 Januari 2023

Foto

Kajsa Göransson

Första boken i serien om Mija Wadö fick stort genomslag hos deckarläsarna. Nu kommer Nilla Kjellsdotter med uppföljaren Himmelsgården som även den utspelar sig i Österbotten.

Nilla Kjellsdotters Flickan i Stenparken från förra året blev en stor succé. En tät, spännande bladvändare om Mija Wadö och hennes kollegor vid polisen i Österbotten. I uppföljaren Himmelsgården hittas en ung flicka död i skogen, med en vit ros i handen. Det råder inga tvivel om att hon blivit mördad.

Polisen Mija Wadö har precis återvänt i tjänst, och får fallet på sitt bord. Den döda flickan, Elin, har varit på rymmen tidigare, men alltid dykt upp igen. Den här gången är hennes pojkvän spårlöst försvunnen. Elin deltog i ett läger på Himmelsgården, och polisen kämpar med att få de unga lägerdeltagarna att öppna sig. Motstånd finns även hos byborna, som redan tycks ha bestämt sig för vem som är skyldig – en situation som snabbt kan bli farlig. Klockan tickar och det blir en rivstart för Mija Wadö.

– Det här en historia som jag länge velat skriva. Himmelsgården handlar bland annat om maktförhållanden, fördomar och lögner. Själv har jag alltid fascinerats av människors hemligheter och maktbalansen oss emellan. Vad är det som gör att en del människor lyckas få så mycket makt, medan andra bara dras med? Hur mycket vet vi egentligen om andra personer? säger Nilla Kjellsdotter.

Himmelsgården utkommer även som ljudbok, inläst av Mirja Turestedt.

Relaterat

Om boken


”Det är så in i helskotta bra... Bravo!”Österbottens Tidning”Den milda österbottniska sommaren med ljusa nätter och varma bad ger ett smått trolskt skimmer över den mordiska atmosfären. Har Nilla Kjellsdotter månne skapat ett nytt finländskt Midsomer?” VasabladetEn ung flicka hittas död i skogen, med en vit ros i handen. Det råder inga tvivel om att hon blivit mördad.Polisen Mija Wadö har precis återvänt i tjänst, och får fallet på sitt bord. Den döda flickan, Elin, har varit på rymmen tidigare, men alltid dykt upp igen. Den här gången är hennes pojkvän spårlöst försvunnen.Elin deltog i ett läger på Himmelsgården, och polisen kämpar med att få de unga lägerdeltagarna att öppna sig. Motstånd finns även hos byborna, som redan tycks ha bestämt sig för vem som är skyldig – en situation som snabbt kan bli farlig.Klockan tickar och det blir en rivstart för Mija Wadö.Nilla Kjellsdotter gjorde stor succé med Flickan i Stenparken. Nu är hon tillbaka med den gripande och gastkramande uppföljaren Himmelsgården, om Mija Wadö och hennes kollegor vid Österbottenpolisen.

Läs mer

Nilla Kjellsdotter

Himmelsgården

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

31 januari 2024

Nytt isande morddrama i Österbotten