Erika Åberg årets inredningsinspiratör

Foto: Lina Östling

Datum

22 Oktober 2021

Foto

Lina Östling

Byggnadsvårdaren, programledaren och författaren Erika Åberg är Årets inredningsinspiratör enligt tidningen Hus & Hem. Hon är aktuell med boken Byggnadsvård.

Priset Årets inredningsinspiratör går till en person som spridit glädje, kunskap och inspiration för hemmet.

Juryns motivering:

”Kärleken till gamla hus och äldre tiders hantverk genomsyrar allt Erika Åberg gör. Hon sprider sina kunskaper generöst och entusiastiskt och är en tongivande inspiratör bakom de senaste årens växande intresse för byggnadsvård. I tv-program, böcker och föreläsningar visar hon vad hållbarhet betyder i praktiken.”

Relaterat

Om boken

Följ med på byggnadsantikvarien Erika Åbergs egen husresa. Här delar hon med sig av sina erfarenheter och bästa råd - från planering och strategier till praktiska projekt.

Ett gammalt hus eller en lägenhet med historisk själ och atmosfär är en dröm för många. Ett bekvämt familjeliv i ett charmigt hem med moderna funktioner, sunda material och vackra detaljer. Men vardagen i en äldre byggnad innebär också att det alltid är något som ska repareras, bytas ut eller förskönas.

Erika Åberg och hennes man har under ett drygt decennium restaurerat sin gård från grunden, ute och inne, och levt familjeliv med två små barn under tiden. Hur får man tid, råd och kraft?

I den här boken berättar hon i tio kapitel om tio grundläggande sätt att tänka kring byggnadsvård och restaurering. Det handlar om allt från förhållningssätt till praktiska steg för steg-moment. Boken visar hur du kan restaurera på ett sätt som är hållbart; för hemmet, för miljön och för dig och din familj.

Läs mer

Erika Åberg

Byggnadsvård

Relaterade artiklar

Foto: Lina Östling

22 oktober 2021

Erika Åberg årets inredningsinspiratör