Anton Marklund

Foto: Andreas Nilsson

Utforska författaren

Anton Marklund är född och uppvuxen i en by utanför Skellefteå men har de senaste 25 åren levt och verkat i Umeå. Parallellt med att jobba med funktionsvarierade debuterade han 2011 med kritikerrosade romanen Djurvänner. 2016 kom Stora björn ut, en lättläst roman. Under falkens vingar är hans spänningsdebut. Det är första delen i serien om Ramona Lindh, socialarbetaren med övernaturliga förmågor. 

Utgivning

Om boken

I denna starka och gripande spänningsdebut får vi en inblick i de omständigheter som gör en människa till ett offer, eller en förövare.
När Ramona och hennes man kommer hem till sitt hus utanför Skellefteå möts de av en polis. De blir ombedda att följa med i hans bil, utan att han förklarar varför. Men Ramona vet redan. Så fort de sätter sig i bilen kan hon se det som väntar dem. Viken vid sjön. Den tonåriga flickan som ligger död i båten. Flickan som ingen vet namnet på eller kan identifiera.I brist på ledtrådar tar polisen hjälp av Ramona och hennes förmåga att få en skymt av människors liv, av saker de helst hade velat hålla hemliga. Som den gången hon uppfattade att en förbipasserande kvinna skulle kasta sig från en bro, eller att paret vid kafébordet intill skulle separera. Men för att lösa gåtan med flickan räcker det inte att se det som är dolt och begripa vad synerna betyder. Ramona måste nå djupare än någonsin tidigare.Under falkens vingar är den första delen i spänningsserien om Ramona Lindh, socionomen med en gåva som är såväl en välsignelse som en förbannelse.

Läs mer

Anton Marklund

Under falkens vingar

Recensioner

”Det är Anton Marklunds första deckare, och han hanterar spänningsmomenten skickligt.”

”...en realistisk brottshistoria, men så svindlande vackert berättad att den blir något större: en melankolisk betraktelse över mänsklig hjälplöshet.”

Dagens Nyheter

Nyheter

Foto: Andreas Nilsson

30 maj 2022

Anton Marklund debuterar med gripande spänningsroman

IntervjuerNyheter