Under falkens vingar

Författare

Anton Marklund

Under falkens vingar

2022-05-20

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Författare

Publiceringsdatum

2022-05-20

Recensionsdag

2022-06-13

Formgivare omslag

Maria Sundberg

Kategori

Kriminalromaner

Mediekontakt

Fanny Birath, Terri Herrera

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Ramona Lindh

Läsordning

1

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktion

Papper

Munken Print Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113116976

Antal Sidor

378

Vikt (kg)

0.547

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

218

Bredd (mm)

150

Miljöpåverkan

391g CO2e
Papper
ca 193 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 31 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 166 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Under falkens vingar

Recensioner

”Det är Anton Marklunds första deckare, och han hanterar spänningsmomenten skickligt.”

”...en realistisk brottshistoria, men så svindlande vackert berättad att den blir något större: en melankolisk betraktelse över mänsklig hjälplöshet.”

Dagens Nyheter

Böcker av författaren

Om boken

I denna starka och gripande spänningsdebut får vi en inblick i de omständigheter som gör en människa till ett offer, eller en förövare.

När Ramona och hennes man kommer hem till sitt hus utanför Skellefteå möts de av en polis. De blir ombedda att följa med i hans bil, utan att han förklarar varför. Men Ramona vet redan. Så fort de sätter sig i bilen kan hon se det som väntar dem. Viken vid sjön. Den tonåriga flickan som ligger död i båten. Flickan som ingen vet namnet på eller kan identifiera.

I brist på ledtrådar tar polisen hjälp av Ramona och hennes förmåga att få en skymt av människors liv, av saker de helst hade velat hålla hemliga. Som den gången hon uppfattade att en förbipasserande kvinna skulle kasta sig från en bro, eller att paret vid kafébordet intill skulle separera. Men för att lösa gåtan med flickan räcker det inte att se det som är dolt och begripa vad synerna betyder. Ramona måste nå djupare än någonsin tidigare.

Under falkens vingar är den första delen i spänningsserien om Ramona Lindh, socionomen med en gåva som är såväl en välsignelse som en förbannelse.

Läs mer

Anton Marklund

Under falkens vingar

Nyheter

Foto: Andreas Nilsson

30 maj 2022

Anton Marklund debuterar med gripande spänningsroman

IntervjuerNyheter