Amer Sarsour

Foto: Banfa Jawla

Utforska författaren

Amer Sarsour har framträtt på den nationella och internationella poesiscenen under de senaste tio åren. Han har gått på Biskop Arnös författarskola och har en master i retorik från Uppsala universitet. För sitt arbete som workshopledare i kreativt skrivande tilldelades Amer Uppsala kommuns stipendium till Gösta Knutssons minne. Medan vi brinner är hans debutroman.

Utgivning

Om boken

Tjugotreåriga Omar har tagit sig an ett viktigt uppdrag för att hjälpa sin pappa. Han ska åka ner till södra Italien och hämta sina kusiner. De har korsat havet och tagit sig från det brinnande Syrien till Europa. Nu ska Omar hjälpa dem den sista biten på vägen, hem till tryggheten i Sverige.
Från början är Omar taggad, det här är ett perfekt sätt att visa för pappan att han är vuxen och kan hantera situationen som en man. Men resan visar sig vara svårare än han trott. Inte bara på grund av de väktare, poliser och passkontrollanter som verkar lura bakom varje hörn. Kusinerna är inte alls som han minns dem från barndomen, och de verkar inte lita på honom. Dessutom börjar han tvivla på sig själv. Är han verkligen rätt man för uppdraget?Medan vi brinner är en driven debutroman. På glödande prosa, med både humor och patos, skriver Amer Sarsour om migration i de stängda gränsernas tid. Det är också en berättelse om vänskap och brödraskap. Om att bli vuxen genom att få syn på sig själv.

Läs mer

Amer Sarsour

Medan vi brinner