Blod från himlen

Författare

Marcello Fois

Översättare

Helena Monti

Blod från himlen

2001-08-30

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2001-08-30

Översättare

Helena Monti

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Originaltitel

Sangue dal cielo

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113007960

Antal Sidor

180

Vikt (kg)

0.294

Höjd (mm)

200

Böcker av författaren

Om boken

Advokaten Bustianu, som envetet kämpar för rättvisa åt de betryckta, kommer i delo med statsmakten när han motvilligt går med på att försvara den ökände banditen Mariani som sannolikt är oskyldig till det kvinnomord han står anklagad för. Den andra världen är en stämningsmättad kriminalberättelse från 1890-talets Sardinien.

Läs mer

Marcello Fois

Den andra världen

Om boken

Advokaten Bustianu, outtröttlig förkämpe för rättvisan, uppträder åter som försvarare av småfolket mot maktens representanter i en annorlunda och stämningsfull deckare som utspelas på Sardiniens högland vid 1800-talets slut. Liksom i den förra boken, Den försvunne fåraherden, utgör Sardinen med dess särpräglade natur, dess dofter och atmosfär en viktig ingrediens i historien. Bakom huvudpersonen Bustianu finns en verklig förebild som kring förra sekelskiftet var verksam i Nuoro, där Marcello Fois också är född.

Läs mer

Blod från himlen

Marcello Fois

Blod från himlen

Om boken

På Sardiniens karga högland vid slutet av förra sekelskiftet utspelar sig intrigen i denna högst säregna och fängslande kriminalroman. Den gamle advokaten och amatörpoeten Bustianu, känd för att föra småfolkets talan mot storgodsägarna, blir uppsökt av modern till en ung fåraherde som anklagats för stöld av sju lamm och som därefter försvunnit spårlöst. Så rullas här upp en historia om jord och pengar, om hat och kärlek mot bakgrund av gamla familjefejder och ålderdomliga hedersbegrepp som fortfarande styr människornas handlande i denne avlägsna bygd.

Läs mer

Den försvunne fåraherden

Marcello Fois

Den försvunne fåraherden