Man i sina bästa år och andra kåserier

Författare

Ludvig Rasmusson

Man i sina bästa år och andra kåserier

Svenska

2002-09-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kåserier/Krönikor

Författare

Publiceringsdatum

2002-09-12

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Kartonnage, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113010977

Antal Sidor

225

Vikt (kg)

0.295

Höjd (mm)

200

Böcker av författaren

Om boken

Uppläsare: Ludvig Rasmusson Han är en kulturell mångsysslare och har varit med länge. Han var Sveriges första rockkritiker, har utgivit en stor samling böcker i vitt skilda ämnen, har anlitats som föreläsande siare och trendavläsare av olika företag och har, inte minst, fått en hängiven lyssnarskara som kåsör i radions God morgon, världen. I decennier har vi hört hans hesa radioröst och njutit av hans säregna reflexioner och underfundiga humor. Män som grillar är hans debut som skönlitterär kåsör. Samlingen innehåller ett fyrtiotal kåserier, bl. a. »Att slå sin dator«, »Det är inte alltid så kul att ha roligt«, »Livet är ett provisorium« och »När man blir för gammal för att dippa tomater«. I sin andra kåserisamling, Män som pratar, skriver Ludvig Rasmusson bland annat om män som pratar fast de inte har så mycket att säga. Här finns också betraktelser över joggare, vinprovare och andra fenomen i det nya millenniets Sverige. 2 CD - ca 2 timmar Provlyssna på ljudboken Män som grillar och pratar!

Läs mer

Ludvig Rasmusson

Män som grillar och pratar

Om boken

Ny samling roande krönikor av Sveriges ledande tyckare, mannen som drygt 400 000 svenskar älskar att lyssna på! Han som får oss att tänja på smilbanden och se många av våra vanligaste vardagsfenomen i ett oväntat och komiskt ljus. Ludvig Rasmusson har med sin särpräglade röst och sin underfundiga humor blivit en av Sveriges mest omtyckta krönikörer. Varje söndag har han drygt 400 000 trogna lyssnare i P1:s Godmorgon världen, genom sin medverkan som kåsör i Vår bostad når han närmare en miljon svenska hushåll, och genom sina fyra hittills utgivna kåserisamlingar håller han på att etablera sig som Sveriges ledande kåsör med stadigt växande upplagor. I årets bok, Mannen som tyckte för mycket, kan vi bland mycket annat ta del av hans infallsrika tankar om misslyckade detektiver, pensionärer som alltid kommer för tidigt, konsten att komma in utan portkod, årets vackraste månad november, friheten utan mobil, lördagsstädning, och många andra nutida fenomen. Ludvig får oss som vanligt att se många av våra vanligaste vardagsföreteelser i ett oväntat och komiskt ljus. Ludvig Rasmusson, född i Stockholm 1936, är journalist och medarbetar som kolumnist i bl a Vår Bostad och TCO-tidningen. Han har skrivit ett tjugofemtal böcker i så skilda ämnen som blues, Paris och jogging. Hans fyra tidigare kåserisamlingar är Män som grillar, Män som pratar, Man i sina bästa år och Det bästa hos mannen. Omslag Thomas Fröhling/Ateljén

Läs mer

Mannen som tyckte för mycket

Ludvig Rasmusson

Mannen som tyckte för mycket

Om boken

Radions söndagsmagasin i P1, Godmorgon Världen, har blivit allt mer populärt under senare år och är nu uppe i ca 400 000 lyssnare. En starkt bidragande orsak ? därom vittnar mängder av lyssnarbrev ? är kåsören Ludvig Rasmusson som varje söndag vid kvart i elva pratar om de mest skiftande saker: varför kvinnor som annonserar efter bekantskap i kontaktannonser bör satsa på kortvuxna män, om varför det är roligare att prata med barn än med vuxna, om hur det känns att som inbiten stockholmare komma ut i svenska landsortsstäder och upptäcka ett annat Sverige, om varför ingen längre visslar, och många andra saker. En del av dessa kåserier har han omarbetat till läsbar form i sin nya bok, men han kompletterar också med helt nyskrivna texter som alla har den för Ludvig så typiska, oväntade infallsvinkeln på märkliga och ofta lustiga svenska vardagsfrågor.

Läs mer

Det bästa hos mannen och andra kåserier

Ludvig Rasmusson

Det bästa hos mannen och andra kåserier

Om boken

Ludvig Sveriges roligaste man Rasmusson kommer med ny kåserisamling. Blir allt mer populär för varje bok. Ludvig Rasmusson är på god väg att bli en av landets mest uppskattade kåsörer. Hans särpräglade röst och bisarra, oväntade infallsvinklar på företeelser i vår vardag har i många år kunnat avnjutas i P 1:s God morgon världen på söndagsförmiddagarna. Hans många och trogna lyssnare börjar nu också lära sig att han är minst lika njutbar i bokform. Med Man i sina bästa år ger Ludvig Rasmusson ut sin tredje kåserisamling. Som vanligt består den av mycket nyskrivet material, samt en del kraftigt omarbetade radiokåserier. Med glimten i ögat skärskådar han många samtida företeelser, som mode, golf och slipshållare. Av Humorakademien har han utsetts till Sveriges roligaste man, och är snart Ludvig med hela svenska folket. Ludvig Rasmusson är journalist, mannen som uppfann begreppet 40-talister i den nya betydelsen. Har skrivit böcker om rock, jazz, jogging och mycket annat.

Läs mer

Man i sina bästa år och andra kåserier

Ludvig Rasmusson

Man i sina bästa år och andra kåserier

Om boken

Ludvig Rasmusson, författare till ett tjugotal böcker om Paris, gourmetmat, jazz, löpning och annat, har numera sin största publik som kåsör i Radions söndagsmagasin Godmorgon Världen, där han med sin hesa röst och underfundiga humor kommenterar olika samtidsfenomen, i Sverige och världen. I sin nya kåserisamling skriver Ludvig Rasmusson bland annat om män som pratar fast de inte har så mycket att säga. Här finns också betraktelser över joggare, vinprovare och andra fenomen i det nya millenniets Sverige.

Läs mer

Män som pratar och andra kåserier

Ludvig Rasmusson

Män som pratar och andra kåserier

Om boken

Han är en kulturell mångsysslare och har varit med länge. Han var Sveriges första rockkritiker, har utgivit en stor samling böcker i vitt skilda ämnen, har anlitats som föreläsande siare och trendavläsare av olika företag och har, inte minst, fått en hängiven lyssnarskara som kåsör i radions God morgon, världen. Tiden är mogen för Ludvig Rasmussons debut som Norstedtskåsör. I decennier har vi hört hans hesa radioröst och njutit av hans säregna reflexioner och underfundiga humor. Män som grillar är hans debut som skönlitterär kåsör. Samlingen innehåller ett fyrtiotal kåserier, bl. a. »Att slå sin dator«, »Det är inte alltid så kul att ha roligt«, »Livet är ett provisorium« och »När man blir för gammal för att dippa tomater«.

Läs mer

Män som grillar och andra kåserier

Ludvig Rasmusson

Män som grillar och andra kåserier