Gaza - en kärlekshistoria

Författare

Catrin Ormestad

Gaza - en kärlekshistoria

Svenska

2008-03-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Reportage

Författare

Recensionsdag

2008-03-31

Publiceringsdatum

2008-03-11

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113018317

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.482

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

217

Bredd (mm)

146

Böcker av författaren

Om boken

2007 var det fyrtio år sedan Israel ockuperade Gaza och Västbanken och en lösning på Palestinakonflikten tycks alltmer avlägsen.

Gaza är konfliktens hetsigt bultande hjärta. Det var i Gazas flyktingläger som den första intifadan bröt ut, det var där Hamas skapades och det är fortfarande där islamisterna har sin maktbas. Ska man förstå vad som händer mellan israeler och palestinier måste man förstå hur det är att leva på en av de mest slutna, oåtkomliga och tätbefolkade platserna i världen, under en av de längsta och mest brutala ockupationerna i vår tid.

Catrin Ormestad har rest runt i Gaza och träffat de vanliga människorna. På sitt passionerade sätt berättar hon om stora sorger, svält och hopplöshet, men också om livsglädje och sammanhållning, spirande kärlek och bröllop. Ingenstans har hon mött sådan värme som i Gaza - eller ett sådant sinne för humor.

Det här är en bok om Gaza, men också om kärleken till Gideon - en av de få israeliska journalister som vägrar att acceptera Israels handlande, och om den schizofrena och underbara upplevelsen att dela hans liv i Tel Aviv och i Gaza.

Läs mer

Catrin Ormestad

Gaza - en kärlekshistoria