Rovdjuret

Författare

Patricia Cornwell

Översättare

Eva Larsson

Rovdjuret

2008-05-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Eva Larsson

Författare

Publiceringsdatum

2008-05-09

Bokinformation

Originaltitel

Predator

Originalspråk

Svenska

Läsordning

14

Format

Inbunden, Kartonnage, Storpocket, Pocket, , Ljudbok

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113018782

Antal Sidor

401

Vikt (kg)

0.492

Ryggbredd (mm)

31

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

141

Böcker av författaren

Om boken

En kvinna försvinner spårlöst vid en dinosaurieutgrävning i Kanadas vildmark. På något vis hamnar det enda beviset hos Kay Scarpetta i Boston, utan att hon har en aning om varför.

Men hon börjar snart misstänka att det hänger ihop med ett hemskt mord som har kopplingar till fynd av spår från de sista dinosaurerna.

När hon vänder sig till sina närmaste finner hon dem misstänksamma och undvikande. Ensam och besviken måste hon söka oväntad hjälp i jakten på en grym och skicklig mördare.

Patricia Cornwell är en av de främsta i sin genre och lyckas i bok efter bok utveckla Kay Scarpetta, den numera ikoniska rättsmedicinaren.

Läs mer

Patricia Cornwell

Grön död

Om boken

En av Kay Scarpettas tidigare chefer, Jack Fielding, har hittats mördad. Hon beslutar sig för att ta reda på varför, trots att alla i hennes närhet avråder henne.

Modern till en bestialisk mördare sitter fängslad i Georgia för sexbrott och Scarpetta reser dit. Snart upptäcker rättsmedicinaren att mordet på Jack Fielding bara är början - och att mördaren nu är ute efter henne.

Läs mer

Röd dimma

Patricia Cornwell

Röd dimma

Om boken

En ung man dör i närheten av Kay Scarpettas hem. Hjärtproblem tros vara dödsorsaken, men när kroppen undersöks visar det sig att han har blivit mördad på ett mycket avancerat sätt. Vem är det som tar livet av till synes slumpvis utvalda personer?

För första gången på flera år berättar den populära kriminalförfattaren Patricia Cornwell en historia helt ur rättsmedicinaren Kay Scarpettas synvinkel. Hemligheter ut hennes förflutna avslöjas i en rafflande jakt på en mördare med teknologin på sin sida. Men Kay Scarpetta står inte rådlös, en metod för att genomföra virtuella obduktioner väntas revolutionera de kriminaltekniska undersökningarna. DNA-deckarnas drottning är tillbaka.

Läs mer

Skuggor ur det förflutna

Patricia Cornwell

Skuggor ur det förflutna

Om boken

New York, veckan före jul. Kay Scarpetta jobbar dubbelt som kriminalteknisk analytiker för ett tv-program och chef för stadens rättsläkarkontor. Men berömmelsen har en baksida.

Under en direktsänd pratshow får hon frågor om det sensationella fallet med Hannah Starr, som har försvunnit och antas vara död. Under samma program får hon också ett uppseendeväckande samtal från en före detta patient till rättspsykologen Benton Wesley. När Kay återvänder hem till lägenheten väntar ett paket i receptionen som misstänks innehålla en bomb.

Snart är Scarpetta indragen i en härva där en sexbrottsanklagad skådespelare och en försvunnen miljonärska figurerar. Samtidigt vill CNN att Kay ska lansera en TV-show som heter Scarpettafaktorn. Med tanke på de bisarra händelserna som redan är i omlopp fruktar hon att hennes växande berömmelse ska få folk att tro att hon har en "särskild faktor", ett sjätte sinne som hjälper henne att lösa alla fall. Hon undrar om hon kommer att sluta som andra TV-personligheter: en stereotyp byggd på henne själv.

Mord i Central Park är den sjuttonde boken i serien om Kay Scarpetta och den välbekanta rollistan är tillbaka i New York.

Läs mer

Mord i Central Park

Patricia Cornwell

Mord i Central Park

Om boken

Vem är jagad och vem är jägare - vem är offer, vem är förövare? I den sextonde boken om rättsmedicinaren Kay Scarpetta ställer Patricia Cornwell dessa klassiska frågeställningar i kriminallitteraturen på sin spets.

Kay Scarpetta lämnar sin rättsmedicinska praktik i South Carolina och tar ett uppdrag i New York, där polisen har anlitat henne för att undersöka en psykiskt sjuk patient på Bellevuesjukhusets fängelseavdelning. Patienten Oscar Bane, som hålls bunden och iförd handbojor, har särskilt frågat efter Scarpetta och när hon anländer börjar Bane prata. Den historia han berättar visar sig vara den mest makabra hon någonsin hört. Skadorna, säger Bane, uppkom vid ett mord han själv inte begick ... Är Oscar Bane en psykiskt sjuk kriminell, en stalker fixerad vid Scarpetta - eller är hans paranoida historia sann? I så fall är det han som är förföljd av den verkliga mördaren. En sak vet Scarpetta säkert och det är att en kvinna blivit torterad och mördad och att fler offer är att vänta.
Mördaren är en person med stort inflytande, kanske med koppling till den högsta politiska makten. Och vilken är den egentliga länken mellan offren? Frågorna är flera - svaren tycks vara nya offer.

Under den hektiska tid som följer startar Scarpetta och hennes man, rättspsykiatrikern Benton Wesley, och hennes systerdotter Lucy, som nyligen har startat en egen rättsteknisk dataundersökningsfirma, en mörk jakt som leder ut på såväl virtuella vägar som brutalt verkliga. En resa som tar dem till platser de aldrig kunde föreställa sig, liksom den leder dem alltför nära deras egna hem. Genom hela boken bjuder Cornwell på verkliga överraskningar - inte minst genom nya rön inom den senaste rättsmedicinen - sådant som hon fortfarande efter tjugo år är ensam om att bemästra. Hon visar återigen att hon både kan underhålla och skaka om.
Scarpetta är den sextonde boken i ordningen om rättsläkaren Kay Scarpetta, en serie som tog sin början med Den osynlige, 1990.

Läs mer

Scarpetta

Patricia Cornwell

Scarpetta

Om boken

De dödas bok är den akt där alla dödsfall skrivs in. För Kay Scarpetta får den en ny och skrämmande betydelse.

I Charleston i South Carolina har Kay Scarpetta startat en privat byrå för utövande av praktisk rättsmedicin. Hon erbjuder experthjälp vid brottsplatsundersökningar för de små samhällen som saknar specialkunskap vid mordutredningar. Till en början är det en idealtillvaro men det blir en mardröm i takt med att ett antal makabra mord äger rum. Scarpetta har förvisso haft hand om otäcka saker förr, men aldrig i den omfattning och av den typ hon nu ställs inför.

Patricia Cornwell är pionjär på området deckare med en rättsmedicinare som detektiv.

Läs mer

De dödas bok

Patricia Cornwell

De dödas bok

Om boken

Som nybliven chef för Rättsmedicinska Institutet får Scarpetta på nytt chansen att visa vad hon går för. Men denna gång förvandlas hon själv från jägare till villebråd - och rovdjuret följer i hennes spår...

Florida befolkas av rovdjur: djur som trivs på varma och fuktiga platser, men det kan också vara människor
som stryker omkring i de luftkonditionerade köpcentren. Oavsett om de är människor eller djur får de doktor Kay Scarpetta att göra det hon är bäst på: att få de döda att tala.
Samtidigt i det kyliga Boston jobbar rättspsykiater Bentley Weston med ett hemligt projekt som involverar redan dömda brottslingar. Det visar sig emellertid att en av dem har begått långt fler mord än han dömts för. Projektet gör Scarpetta djupt oroad, liksom hennes systerdotter Lucy, som ägnar för mycket av sitt liv åt att hänga på barer i hopp om att bli uppraggad av den rätta. Rättsmedicinska Institutet kallas så in för att assistera vid ett fall där man hittat kvarlevorna av en ung kvinna i Massachusetts.
Hon har blivit sexuellt utnyttjad och torterad. Hennes kropp är tatuerad med handavtryck... samma sorts handavtryck som Lucy sett på kroppen på sin senaste "nattliga vän"...
Under tiden håller Scarpetta och Marino på med en undersökning av en försvunnen familj i Florida.
En granne har vänt sig direkt till dem då han inte tyckte att den lokala polisen tog försvinnandet på allvar.
Undersökningen visar tecken på att familjen inte försvunnit - snarare förts bort. Efter ett tag inser de att grannen som slog larm inte var den han utgav sig för att vara. Det hela är en komplott där någon bevakar deras steg.

Läs mer

Rovdjuret

Patricia Cornwell

Rovdjuret

Om boken

Patricia Cornwell är en av de stilbildande inom sin genre som är "still going strong", ständigt på gång med nya projekt. Farozonen är en Cornwell av hög kaliber, som vanligt välresearchad och effektivt berättad.

FBI-agenten Win Gatano från Knoxville, Tennessee, tilldelas ett tjugo år gammalt mordfall. Hans chef är en attraktiv kvinnlig distriktsåklagare som siktar kallt och satsar allt på att bli guvernör. Ett av hennes viktigaste motton i valkampanjen är att lösa "alla brott - oavsett pris". Det säger sig självt att det vore en ståtlig fjäder i hatten för hennes kandidatur att ha löst detta "kalla fall". Hon tar hjälp av det senaste inom DNA-teknologin, men under utredningens gång börjar Win Gatano ifrågasätta hennes bakomliggande motiv. Hot riktas mot både distriktsåklagaren och Gatano själv, och han inser att han blivit inblandad i ett politiskt maktspel: en tändande gnista i en komplott med explosiv dignitet, där mycket står på spel.

Boken är en bearbetning av en följetong i femton delar som publicerades i New York Times Magazine 2005, och har blivit en stor försäljningssuccé i såväl USA som England.

Läs mer

Farozonen

Patricia Cornwell

Farozonen

Om boken

Tillsammans med sin partner Pete Marino åker Scarpetta på uppdrag till sina gamla hemtrakter för att bistå som rättspatologisk expert.

Scarpetta frilansar numera med bas i södra Florida och återvänder till den stad som hon lämnade för
fem år sedan (i Sista utvägen): hon reser tillbaka utvägen till Richmond, Virginia, efter en märklig kallelse
från den nytillträde chefsrättsläkaren, som hävdar att han behöver hennes hjälp. När hon återvänder
upptäcker hon att inget är som förut. Hennes gamla labb är varken så välskött eller organiserat som
det brukade vara; den nuvarande chefen är uppenbart oduglig och verkar ha en dold agenda för sitt
sätt att sköta jobbet. Scarpettas förra chefsassistent tycks ha drabbats av personliga problem, som
han vägrar diskutera, och en prålig FBI-agent börjar blanda sig i ett fall, på ett sätt som faller utanför
regelboken.
Den här gången gäller det en 14-årig flickas mystiska död - blev hon mördad? Tillsammans med sin partner Pete Marino och sitt skarpa kunnande lyckas Scarpetta säkra de spår som otvivelaktigt
tyder på att det är ett mord. Men spåren pekar också på fl er möjliga offer i ett rättsmedicinskt pussel, där en av bitarna passar in på en person som står Scarpetta själv mycket nära.
Det är kusligt, det är spännande och som alltid när det gäller Cornwell och Scarpetta skarpsinnigt
och väldigt drivet.

Läs mer

Dödligt spår

Patricia Cornwell

Dödligt spår

Om boken

Kay Scarpetta har blivit av med sitt jobb som rättsläkare i Richmond efter att ha varit inblandad i mordet på en kvinnlig polischef. Hon har dragit sig tillbaka till Florida och arbetar som konsulterande rättsläkare samtidigt som hon försöker komma över den personliga förlust som drabbade henne då hennes älskade Benton Wesley brutalt mördades. Då hon gästföreläser på National Forencis Academy möter hon poliskommissarien Nick Robillard som behöver hjälp med att spåra tio kvinnor som försvunnit från hans polisdistrikt och som befaras vara döda. Samtidigt får hon ett brev från Jean-Baptiste Chandonne, Varulven, som än en gång gäckar Scarpetta. När hon sedan tar sig an ett fall med en kvinna som dött av en överdos börjar Scarpetta se en koppling mellan de försvunna kvinnorna och gör avslöjanden som dramatiskt kommer att förändra hennes eget liv.

Läs mer

Flyg fula fluga

Patricia Cornwell

Flyg fula fluga