Rapport från vår sköna nya värld

Författare

Günter Wallraff

Översättare

Eva Haskå

Thomas Grundberg

Fredrik Linde

Karl G Fredriksson

Andrea Resch

Rolli Fölsch

Rapport från vår sköna nya värld

Svenska

2010-04-27

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Reportage

Översättare

Eva Haskå, Thomas Grundberg, Fredrik Linde, Karl G Fredriksson, Andrea Resch, Rolli Fölsch

Författare

Recensionsdag

2010-05-10

Publiceringsdatum

2010-04-27

Bokinformation

Originaltitel

Aus der schönen neuen Welt

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113027777

Antal Sidor

336

Vikt (kg)

0.579

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

144

Böcker av författaren

Om boken

Günter Wallraffs reportagebok Längst därnere (1985), som handlar om den omänskliga handeln med gästarbetare, har sålt mer än fem miljoner exemplar, en av de största framgångarna i den tyska bokbranschens historia. Nu är Wallraff åter aktuell under täckmantel ...

Ingen har avslöjat fler missförhållanden än han. Miljoner har läst hans böcker, och unga journalister har honom som förebild när de spelar roller för att avslöja de mörka sidorna av den sociala verkligheten. Günter Wallraff är en sådan auktoritet att han till och med fått ge namn åt företeelsen på svenska - att wallraffa.

Men Günter Wallraff vilar inte på lagrarna. Han är tillbaka "undercover".
Som Michael G. utforskade Wallraff det dagliga livet i tyska call center. Gensvaret på den rapport som publicerades var enorm: efter att Wallraff varit gäst i tv och radio kom många call center-anställda fram och berättade om sina egna erfarenheter. Nästa kupp: Som lågavlönad fabriksarbetare, på ett Lidl-bageri. Han drabbades flera gånger - liksom sina kolleger - av brännskador. Wallraff försökte få Lidls styrelseordförande att arbeta tillsammans med honom i två dagar i detta "fångläger" - men han vägrade. Och under vintern 2008/2009 har Günter Wallraff upplevt hur det är att leva som hemlös i Tyskland. Han tillbringade vintern på gatan, med temperaturer ned till minus tjugo grader.

Rapport från vår sköna nya värld presenterar dessutom de övergripande resultaten av Wallraffs forskning, som fortsätter även efter att pressmeddelandena har tystnat. Hans slutsats: I dagens rika länder lever allt fler människor på botten. I längden hotar det att slita sönder samhället.

Läs mer

Günter Wallraff

Rapport från vår sköna nya värld