Powerprincipen

Författare

Ulrika Ek

Camilla Björkman

Powerprincipen

Svenska

2012-02-21

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Psykologiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2012-03-21

Publiceringsdatum

2012-02-21

Formgivare omslag

Lukas Möllersten

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Flexband

Produktion

Papper

Munken Pure

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113036519

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.54

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

142

Klimatpåverkan

565g CO2e
Papper
ca 342 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 6 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 217 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Böcker av författaren

Om boken

Ekonomi ses ofta som något krångligt och svårt, men den här boken lär dig att ta kontrollen över din ekonomi och att oavsett utgångsläget göra mer av det du har.

"Vi möter dagligen människor som tillämpar strutsprincipen när det kommer till ekonomi. Det vill säga, man stoppar huvudet i sanden och har inte koll på hur många kronor som lämnar kontot - eller kommer in, för den delen. Men! Nyckeln till att förbättra din ekonomi är att veta hur den ser ut idag - och varför du spenderar som du gör."

I Mer klirr i kassan guidar ekonomiexperterna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg oss till hur vi kan ta kontrollen över vår egen ekonomi, så att vi slipper problem i framtiden. Med en minimal insats nu kan vi undvika fällor framöver.

Boken tar avstamp i en bedömning av hur din plånbok egentligen mår. I bokens första del lär vi oss att göra en pengaplan och att sätta upp ekonomiska mål, och självklart hur vi tar oss dit på bästa sätt. Konkreta och praktiska förändringar och råd, och hur man ska tänka för att maxa ekonomin efter ens egna förutsättningar. Vi lär oss dessutom hur alla kan bygga en buffert och hur man bäst undviker kreditfällan så många ramlar i. Tydliga förklaringar, tankesätt och råd gör det enkelt för alla att hänga med.

Bokens andra del tar upp livets olika situationer och vilka ekonomiska utmaningar som kan komma med dem, och självklart hur man ska tänka för att lösa dem eller undvika dem helt. Allt från att flytta hemifrån eller att börja jobba, till att köpa bostad, skaffa barn eller skilja sig. Och vad som händer om olyckan är framme och man blir sjuk eller arbetslös.

Mer klirr i kassan är en peppande och coachande bok som på konkreta och praktiska sätt hjälper dig att få pengarna att räcka till och att skapa en problemfri och sund ekonomi. Med träffsäkra exempel visar Lyxfällan-experterna på de vanligaste problemen och fällorna och hur du på effektivaste sätt undviker dem.

Läs mer

Ulrika Ek, Patrick Grimlund, Magnus Hedberg

Mer klirr i kassan

Om boken

DEN PERFEKTA HANDBOKEN FÖR ALLA KVINNOR SOM ÄR SUGNA PÅ EN SUPERKARRIÄR

Drömmer du om att komma längre i karriären? Är ditt mål att bli hög chef, starta eget eller satsa på något du verkligenbrinner för? Oavsett vilket tjänar du på att lära dig arbetslivets dolda spelregler.

Med hjälp av Powerprincipen kan du nå exakt dit du vill - och få bättre självkänsla och högre lön på köpet. Powerprincipen bygger på tio nycklar som handlar om allt från att våga tro på sig själv, hitta sin passion, sätta upp mål och bli organisationssmart.

Journalisterna Camilla Björkman och Ulrika Ek har intervjuat några av Sveriges mest framgångsrika kvinnor som generöst delar mes sig av konkreta råd, tips och både lyckade och mindre lyckade upplevelser. Dessutom får du inspiration, guidning och massor av pepp för att våga satsa på just det du drömmer om.

Läs mer

Powerprincipen

Ulrika Ek, Camilla Björkman

Powerprincipen