The Tools

Författare

Phil Stutz

Barry Michels

Översättare

Eva Trägårdh

The Tools

2012-08-31

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Författare

Publiceringsdatum

2012-08-31

Översättare

Eva Trägårdh

Recensionsdag

2012-09-26

Formgivare

Anita Dahlberg

Formgivare omslag

Miroslav Sokcic

Kategori

Psykologiska handböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

The Tools

Originalspråk

Engelska

Formgivare

Anita Dahlberg

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113040646

Antal Sidor

235

Vikt (kg)

0.549

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

236

Bredd (mm)

160

Miljöpåverkan

296g CO2e
Papper
ca 232 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 42 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 22 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Böcker av författaren

Om boken

Barry Michels och Phil Stutz är psykoanalytikerna som hjälper Hollywoods kändisar och makthavare med allt från skrivkramp till problem i äktenskapet. "The Tools" är deras verktyg - och vem som helst kan använda dem.

Bekämpa rädslan för att misslyckas genom att föreställa dig att allt går snett och att du är redo att förlora allting. Släpp loss den kosmiska ilskan i dig genom att ställa dig i ett tomt rum och låtsas skälla ut dina eventuella kritiker. Hitta kraften inom dig - en kraft som alltid funnits där - och använd den för att lösa dina problem.

- Övervinn de hinder som håller dig tillbaka i det vardagliga livet
- Förverkliga din inre potential att växa både i yrkeslivet och som människa
- Lösgör din kreativitet
- Nå den inre kraft som ger bränsle åt de själsliga dimensionerna av ditt liv

Barry Michels och Phil Stutz har tillsammans över 60 år av psykoterapeutisk verksamhet. De skapade "The Tools" med inspiration från den jungianska skolan, men metoderna begränsas inte av gängse psykologiska värderingar. "Jag ser mig som något av en rebell", säger Barry Michels till The New Yorker. "The Tools" har gjort Michels och Stutz till en Hollywoodsk yrkeshemlighet och nu är det dags för resten av världen att ta del av duons enkla, handfasta men samtidigt fantasifulla förslag på hur man tar tag i sitt liv. Det handlar om att utnyttja sin inneboende kreativitet, att lära känna sig själv och inte gräva ner sig i det förgångna.

Dåligt självförtroende och en allmän känsla av otillfredsställdhet är problem de flesta kan plågas av. "The Tools" är metoden som har något att säga oss alla.

Läs mer

Phil Stutz, Barry Michels

The Tools