Med blod i skägget

Författare

Daniel Galera

Översättare

Örjan Sjögren

Med blod i skägget

Svenska

2014-08-20

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Örjan Sjögren

Författare

Recensionsdag

2014-09-15

Publiceringsdatum

2014-08-20

Formgivare omslag

Anders Timrén

Bokinformation

Originaltitel

Barba ensopada de sangue

Originalspråk

Portugisiska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Bookwell AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113052670

Antal Sidor

415

Vikt (kg)

0.71

Ryggbredd (mm)

31

Höjd (mm)

230

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

I ett Porto Alegre som är lamslaget av en outhärdlig värmebölja och en oändlig bussförarstrejk, och där våldet på gatorna ökar, återser tre vänner varandra efter femton år.

Det är Aurora, biologidoktorand på universitetet i São Paulo som vill tillbaka till naturen, Emiliano, frilansande journalist som under många år förnekade sin homosexualitet men som nu kommit ut, samt Antero, förr avantgardistisk konstnär, numera framgångsrik reklamman som lever småborgerligt familjeliv med sin hustru. I slutet av 1990-talet ingick de i redaktionen för det kultförklarade webbfanzinet Orangotango, som startats av deras vän Andrei Dukelsky, Duque kallad. Duque, som levt tillbakadraget sedan dess, har rånmördats och de tre vännerna ska nu gå på hans begravning.

I olika kapitel berättar de sin historia i jag-form, sina barndomsminnen men också det som sker under och efter begravningen. Emiliano har fått i uppdrag att skriva en biografi över den nyligen bortgångne Andrei och hans efterforskningar blir också ett slags mordundersökning - för det visar sig att Duque, delvis levde ett dubbelliv.

Läs mer

Daniel Galera

Tjugo över midnatt

Om boken

"Varför har du en pistol på bordet?
Imorgon tänker jag ta livet av mig.
Vilken massa skitsnack.
Ja, glöm det. Jag kan inte begära att du ska förstå.
Vi är för olika."

Hans far ber honom komma och ta hand om hunden eftersom han tänker ta livet av sig. När han vill veta varför berättar fadern i stället en historia om farfadern.

Hans farfar mördades av invånarna i badorten Garopaba under söndagsdansen i samlingssalen. Ljuset slocknade och när lamporna tändes igen låg gamlingen död på golvet i en blodpöl. Åtminstone sägs det så.

Sedan hans egen far begått självmord känner han sig tvingad att söka sanningen bakom mordet. I Garopaba faller han snabbt in i det loja liv som präglar en badort under lågsäsong; simmar i havet varje dag, upplever ett par hastigt uppkomna förälskelser och inleder sina efterforskningar.

Med blod i skägget utforskar våra mest primitiva drifter samtidigt som den skildrar en ung mans sökande efter identitet och frigörelse från det förflutna.

Läs mer

Med blod i skägget

Daniel Galera

Med blod i skägget

Nyheter

Foto: Isak Hoffmeyer, Henrique Fanti

6 september 2018

Suzanne Brøgger och Daniel Galera till bokmässan i Göteborg

Nyheter