Sången om en son

Författare

Joel Mauricio Isabel Ortiz

Sången om en son

Svenska

2018-04-23

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

2018-04-23

Illustratör

Raphael Perez

Formgivare omslag

John Hagström

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Illustratör

Raphael Perez

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113087917

Sången om en son

Recensioner

”Imponerande debutroman” ”… både uppslitande och nödvändig läsning.”

   

”…en uppiggande modig debut, en som vågar vara smutsig.”

”En stark debut … rör sig från sprucken bas, via avgrundsvrål, till sköraste sopran. Det är omskakande, rått och vackert.”

”Sången om en son är en bitsk, rolig och ovanligt konsekvent genomförd debutroman. Som uppgörelse med den unga, svenska tomhetsprosan är den mycket välkommen.”

”Ortiz låter det fula ta plats, utan självförhärligande, men lyckas ändå utveckla både huvudpersonen och boken till något man tycker om, en historia berättad helt på författarens villkor.”

”Ortiz har tillräckligt språkligt gehör för att kunna ro i land både lyckliga slut och scener vid dödsbäddar utan att det blir pekoral. Och det om något bör ses som ett kvitto på en stark debut.”

”En hård och sorglig bild av global adoption … Det här är en författare man vill möta igen.”

”Joel Mauricio Isabel Ortiz lyckas med sitt raka språk skapa en känsla hos läsaren som sitter kvar i kroppen långt efter sista sidan.”

BTJ

Böcker av författaren

Om boken

En dag står han bara där i snabbköpet: Sebastian. Han som övergav Leandro några år tidigare, försatte honom i fritt fall. Mannen som aldrig har lämnat Leandros tankar under åren av ensamhet och isolering. Han har fortsatt drömma om att få backa bandet, återförenas med sitt livs kärlek. Med mannen han aldrig slutat dyrka. Plötsligt finns det faktiskt en chans.
De vandrar genom Stockholms märkligt pandemiödsliga gator, samtalar och försöker förstå vad det var som hände med deras förhållande. Deras kärlek är inte enkel, det förflutna både lockar och ligger som ett hinder mellan dem.De är andra människor än när de sågs senast. Sebastian har gjort karriär och försökt göra upp med sitt såriga förflutna. Leandro har just börjat kämpa sig tillbaka upp från botten. Men har tillräckligt mycket förändrats för att bära dem framåt, återskapa det förhållande som fick ett så abrupt slut? Ge dem kärleken åter.Tillbedjan är en roman om kärlek och sorg, om förtvivlan och nåd. Om att återvända. Det är Joel Mauricio Isabel Ortiz andra roman efter debuten med Sången om en son (2018).

Läs mer

Joel Mauricio Isabel Ortiz

Tillbedjan

Om boken

"Du vet varför jag är här pappa." I det trista villaområdets furukök konfronterar en son sin far. Det är dags att slita upp alla de gamla såren - slagen, rasismen, rötterna som aldrig vidnämnts och som aldrig uttalats. Våldet i att göras till en son, att adopteras, att stöpas till man. Det är dags att sluta fly och att hitta hem i en fientlig värld.

Konfrontationen med fadern blir också inledningen på en uppgörelse, inte bara med familjen och uppväxten, utan också med sig själv, de nära vännerna och livets innehållslöshet. Klubbnattens svettiga ennattsligg, kickarna och teaterscenens åtråvärda bekräftelse finns där som ständiga följeslagare men kan aldrig formas till platser som går att kalla hem. Det är dags att en gång för alla sluta göra livet till ett skådespel, vilket blir en resa till något okänt utan möjlighet att vända tillbaka.

Sången om en son är en blixtrande debutroman om identitet, svek, självkänsla - och om den kärlek som inte väjer för något.

Läs mer

Sången om en son

Joel Mauricio Isabel Ortiz, Raphael Perez

Sången om en son

Nyheter

Foto: Elvira Glänte

27 oktober 2023

Nominerade till nyinstiftat pris för queer litteratur

Nyheter