Fatta lagen!

Författare

Dona Hariri

Fatta lagen!

2019-08-12

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2019-08-12

Formgivare

Sepidar Hosseini

Formgivare omslag

Sepidar Hosseini

Kategori

Samhälle/Politik

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Kajsa Göransson

Formgivare

Sepidar Hosseini

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113091686

Böcker av författaren

Om boken

Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som säger: Det är inte coolt att begå brott, det är coolare att kunna sin rätt.

Fatta lagen! är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Till exempel förklarar den vad som är att förolämpa och vad som är förtal. Varför det aldrig är en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebär. Om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss eller om en polis har rätt att trycka upp dig mot en vägg och visitera dig.

Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här kommer lagen förklarad på ett sätt som alla kan förstå. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjälp av den här boken ska du veta vad som gäller när - eller helst innan - du hamnar i en rättssituation.

Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av; immaterialrätt, sexualbrott, misshandel, väktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men även juridik kring bostäder och civil olydnad.

Dona Hariri vill med den här boken ge alla medborgare rätten till sin rätt. Läs på och fatta lagen!

Läs mer

Dona Hariri

Fatta lagen!

Nyheter

6 november 2019

Fatta lagen – nu som lärarhandledning!

Nyheter