Prepping: Överlevnadshandboken

Författare

Anna-Maria Stawreberg

Torbjörn Selin

Prepping: Överlevnadshandboken

Svenska

2020-08-07

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Publiceringsdatum

2020-08-07

Formgivare omslag

Lukas Möllersten

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Flexband, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113098210

Böcker av författaren

Om boken

I den här boken får du lära dig hur du överlever och klarar en nödsituation, till exempel om du gått vilse, tvingas övernatta utomhus, överraskas av dåligt väder på fjällturen eller om vattnet eller maten tar slut. Men du får också veta hur du nödsignalerar, gör upp eld och utrymmer.

Den som förberett sig mentalt och praktiskt - genom att öva, skaffa kunskap och tänka igenom olika situationer - har bäst chanser att klara en kris eller katastrof. I boken finns även ett omfattade sjukvårdskapitel, vad som är viktigast att tänka på om du är först på en olycksplats eller om någon skadas under ett äventyr.

Boken är skriven av Torbjörn Selin, expert på överlevnad, och journalisten Anna-Maria Stawreberg, författare till tidigare utgivna Prepping. Torbjörn Selin är före detta yrkesmilitär och utbildad överlevnadsinstruktör inom såväl Försvarsmakten som Svenska överlevnadssällskapet. Han har genom åren hållit ett oräkneligt antal överlevnadskurser.

Läs mer

Anna-Maria Stawreberg, Torbjörn Selin, Lukas Möllersten

Prepping: Överlevnadshandboken

Om boken

Hur länge skulle du klara dig om det blev ett långvarigt strömavbrott? Om vattnet försvann och våra bensinkort eller betalkort slutade fungera? Det finns en grupp människor som övar sig i att vara förberedda på just det: prepparna.

Samtidigt som myndigheterna uppmanar medborgarna att vi måste klara oss själva i minst 72 timmar står många av oss handfallna när elen går eller vattnet tar slut.

En preppare har bunkrat färskvatten och konserver. De riktigt seriösa lämnar staden och flyttar ut på landet till ett hus med egen brunn och större möjligheter att ta sig igenom civilisatoriska sammanbrott.

I boken får vi möta ett antal svenska preppare som delar med sig av hur de går till väga för att vara förberedda vid alla typer av katastrofer. Det är kvinnan som jobbar på UD, ensamstående mamman som preppar med barnen, pensionären som blir alltmer självförsörjande på sin odling och paret som lagrat 400 liter vatten i sin lägenhet.

Men boken är också en praktisk handbok med en mängd värdefulla tips på hur man överlever, håller värmen, lagrar vatten eller klarar sig mentalt i en kris.

Läs mer

Prepping

Anna-Maria Stawreberg, Lukas Möllersten

Prepping

Om boken

Tvåbarnschocker, frånvarande fäder, oroliga mammor, syskonsvartsjuka, sömnlösa nätter, viljestarka barn … Den välkända familjeterapeuten Jesper Juul har för första gången coachat svenska familjer.
Nu kommer hans kloka råd och tankar i bokform.

Under ett par års tid har Jesper Juul coachat ett stort antal svenska familjer, några med mer vardagliga problem, andra med större bekymmer. Resultatet har blivit en bok om föräldracoachning där Jesper Juul med varsam hand, men på ett rättframt sätt och med glimten i ögat, hjälper familjerna att hitta ett förhållningssätt till det vardagskaos som många av dem befinner sig i.
I boken resonerar Jesper Juul om vikten av att lyssna på sina barn, att lita på barnens kompetens och förmåga att själva ta ansvar. Han diskuterar kring hur dagens föräldrar - och barn - förhåller sig till ledarskap, respekt och demokrati och om livet i de allt fler nya familjerna där det bara finns en närvarande förälder.
Många är vi som känner igen oss i de frågor och situationer som tas upp. Är ett barn aggressivt för att det leker våldslekar? Är den bästa lösningen att barnet alltid får bo ihop med och träffa båda sina föräldrar? Är jämställdhet nyckeln till att en familj ska må bra? Vad gör man egentligen åt den här rasande syskonsvartsjukan som lätt uppstår när tre blir fyra? Vad kan två utmattade föräldrar göra när deras barn vill göra annat än att sova och hur hittar man den omtalade livsbalansen?
Frågorna är samlade under teman, som viljestarka barn, relationen mellan de vuxna i familjen, syskonbråk, separation mellan föräldrarna. Till varje tema har Jesper Juul skrivit ett förord om hur man kan hantera just detta problem.
Jesper Juul har hjälpt ett stort antal familjer världen över och hans råd präglas av stor respekt gentemot barnen.

Läs mer

Föräldracoachning med Jesper Juul

Anna-Maria Stawreberg, Jesper Juul

Föräldracoachning med Jesper Juul

Om boken

Kalas! är den perfekta inspirationsboken oavsett om du vill skapa ett roligt och spännande kalas för ditt barn eller bryta vardagstristessen med en fest för både stora och små. Kalas på olika teman och under skilda säsonger, handfasta tips, recept.

På barnkalaset är huvudsaken att födelsedagsbarnet får känna sig speciellt och ha det roligt. Det spelar ingen roll om vi som föräldrar lagt ner mycket tid och stora ansträngningar eller om vi valt en enklare lösning. Ibland är till och med det enklaste det roligaste, det är ändå att få träffa kompisarna och ha kul tillsammans som är det viktiga.
Samma inställning har författarna till Kalas! när de umgås barn och vuxna tillsammans, ibland på fest, en annan gång på cykelutflykt med knytis. Och egentligen krävs det inte att någon fyller år för att man ska ställa till med kalas, fest eller en gemensam utflykt. Lika roligt kan man ha bara någon tar initiativet till att träffas.
Alla kalas i boken har ett tema som följer årstiderna, med sjörövarkalas på våren, orientalisk fest på sommaren, ett älvkalas en sommareftermiddag i skogen, en spökfest på hösten, en midvinterfest utomhus på vintern, för att nämna några av bokens alla kalas. Till varje kalas finns konkreta, handfasta tips på roliga lekar, bra lokaler att vara i eller hur man får utomhusfesten på vintern att fungera och bli kul. Dessutom recept på god mat som är lätt att ta med sig eller som går att förbereda så att festen inte hamnar i köket. Men här finns också kalas där man bjuder in barn och vuxna tillsammans. För som författarna konstaterar: "För oss är det en självklarhet att barnen också är med, att vi umgås barn och vuxna tillsammans. När vi väl är lediga vill vi inte alltid lämna bort barnen med barnvakt."
Kalas! handlar om att få vara tillsammans i en paus i vardagen, vare sig det handlar om ett traditionellt barnkalas eller fest för stora och små. Kalas! hjälper dig att hitta de små stunderna som är livet.

Läs mer

Kalas!

Anna-Maria Stawreberg, Anna Gardberg

Kalas!

Om boken

"Jag kommer aldrig mer få sova en hel natt." Tanken finns där redan efter ett par sömnlösa nätter.
Men den är inte sann! I den här boken får du hjälp av sömnexperter, forskare, barnläkare, bvc-sjuksköterskor och en mängd föräldrar som kommit en bit på vägen mot lugnare familjenätter.

"Förmodligen är du trött, du som sitter med den här boken i din hand. Kanske har du och din familj inte sovit en hel natt på dagar, veckor eller månader. Kanske är du så trött att livet är som i en dimma. Allt känns jobbigt och det enda du vill är att hela familjen ska få sova.
Jag vet, för jag har själv varit där. Ingen av våra två tjejer, idag sju och fem år, har under sina första år placerat sömn högt på att-göra-listan.
Det är inte ofta man önskar att läsaren ska somna av en bok, men så är det faktiskt i det här fallet. Den här boken ÄR ett riktigt sömnpiller. Bara genom att öppna den och börja läsa har du tagit det första steget mot lugnare nätter."

Så inleder Anna-Maria Stawreberg sin bok Allt du vill veta om barnets SÖMN - men varit för trött för att fråga om.
För de allra flesta är sömnmetoderna en sista utväg när läget börjar bli desperat. Men faktum är att det oftast räcker med att ändra på småsaker eller byta vissa rutiner.
I Allt du vill veta om barnets SÖMN - men varit för trött för att fråga om finns mängder av tips på hur man kan göra för att bryta sömnlösheten.

Läs mer

allt du vill veta om barnets SÖMN men varit för trött för att fråga om

Anna-Maria Stawreberg

allt du vill veta om barnets SÖMN men varit för trött för att fråga om

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

6 maj 2020

Författarna till ny preppingbok: ”Ge aldrig upp!”

Nyheter