Klimatkrisens Sverige

Författare

Erika Bjerström

Klimatkrisens Sverige

2020-06-10

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2020-06-10

Formgivare

Pär Wickholm

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Kategori

Reportage

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Formgivare

Pär Wickholm

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113105932

Böcker av författaren

Om boken

Sverige blir grönare, varmare och blötare. Faktum är att uppvärmningen går dubbelt så snabbt här jämfört med det globala genomsnittet eftersom vi är ett arktiskt land. Kalfjällen växer igen och den nya fjällfågeln kommer att heta bofink, gäddan slår ut rödingen när fjällsjöarna värms upp. Och detta är bara början, om hundra år kommer tusentals öar i Stockholms skärgård att vara utplånade när vattennivån stigit.

Klimatkrisen kommer även att föra med sig en rad pandemier, där den nuvarande coronakrisen endast är att betrakta som ett genrep inför vad som komma skall, enligt forskarna.

I en skildring som rör sig från Abisko till Ystad berättar SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström om ett Sverige som nu förändras för evigt. Hon har träffat forskare som berättar om sina senaste upptäckter. Som en röd tråd löper deras växande oro och kommentaren "det går fortare än vad vi trodde". Det är den första boken i sitt slag som utifrån forskningen på landets universitet och lärosäten beskriver hur Sverige förändras av det varmare klimatet.

Läs mer

Erika Bjerström

Klimatkrisens Sverige

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

13 juni 2020

Erika Bjerström: “Coronapandemin är ett genrep”

Nyheter