Evighetstecken

Författare

Björn Sand

Evighetstecken

Svenska

2021-01-21

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

2021-01-21

Formgivare omslag

Sebastain Larsmo

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Danskt band, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113107103

Evighetstecken

Recensioner

”Evighetstecken är en betydligt mer dunkel roman än vad den till en början ger sken av att vara. Den svajiga Tom är vag i konturerna, inte bara för sig själv utan även för läsaren. Det är när han slutligen kollapsar och tvångsinläggs på avgiftning som det sakta går upp för honom att han nu befinner sig i ett klasslöst sammanhang, fråntagen sina privilegier. Romanens sista delar är påtagligt tätare än de inledande, och har en karaktär av klassisk helvetesvandring genom tungt missbruk.”

Expressen

”... jag tycker att Björn Sand har hittat ett spännande tonfall i sitt försök. Han är tillräckligt apart och klurig för att ge inifrånskildringen känslan av antropologiskt utifrånperspektiv. Tonen kan vara spefull, men det är inte frågan om någon Tom Wolfe-satir över bourgeoisin. Att läsa hans deklarerande snarare än gestaltande prosa som en nybörjares tillkortakommande menar jag är ett misstag. Det är ett stilgrepp som ger den nödvändiga distansen till berättelsens protagonist. Inbyggt i romanen finns också ett ifrågasättande av hur storytellingsamhällets perfekta paketering av allt levande, inklusive livets mörker, har påverkat förmågan att leva livet fullt ut.”

Gefle Dagblad

”Evighetstecken är en sorgtyngd roman om vår tids karriärhets och varumärkesbyggande”

SvD

”ett sorgset fyrverkeri, en labyrintisk motorväg mot intet, en djävulusisk självbibel utan självhjälpstips.”

Böcker av författaren

Om boken

Tom är en produkt av Stockholms innerstads övre medelklass. Han är född in i en värld av ekomärkt överflöd och stilmedveten hållbarhet, där en lycklig framtid ska vara en självklarhet. Men när en personlig katastrof drabbar honom står han plötsligt handfallen inför livet. Pengar och klass skyddar inte längre och hans liv börjar rasa samman.

Ändå finns det någonting inom honom som vägrar ge upp, som fortsätter att sträcka sig efter det eviga.

Björn Sands debut Evighetstecken är en roman om människan i vår tid.

Läs mer

Björn Sand

Evighetstecken

Nyheter

Foto: Magnus Liam Karlsson

26 januari 2021

Björn Sand: ”Det kanske finns magi på riktigt”

Nyheter