Den högra handen

Författare

Peter Nyström

Peter Mohlin

Den högra handen

Svenska

2024-12-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Mediekontakt

Fanny Birath

Författare

Recensionsdag

2024-12-23

Publiceringsdatum

2024-12-05

Formgivare omslag

Alette Bertelsen

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

John Adderley

Läsordning

4

Inläsare

Reine Brynolfsson

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113114484

Böcker av författaren

Om boken

En kvinna utsätts för en våldtäkt och försvinner sedan spårlöst. Kvar på hennes hotellrum finns ett par herrhandskar. En teknisk undersökning visar att de burits av den ökända Ulvsbymördaren, en man som hållit sig gömd i åtta år efter att ha huggit ihjäl sin mamma.
John Adderley och kollegorna på länskrim i Karlstad drar genast igång en utredning. Alla resurser sätts in för att hitta Ulvsbymördaren och den försvunna kvinnan. Jakten leder John in i en framgångsrik familj som blivit förmögen på att bygga bostäder. Men bakom kulisserna håller allt på att falla samman och hemligheter tvingas fram i ljuset.Den fjärde fristående delen i Mohlin & Nyströms succéserie om Karlstads egen FBI-agent John Adderley är en bladvändare av rang. Ett välgestaltat, outsägligt spännande och skickligt uppbyggt drama som får läsaren att än en gång sitta som på nålar.

Läs mer

Peter Nyström, Peter Mohlin

Den högra handen

Om boken

En benbit hittas i ett fågelbo i Grums och väcker stor uppståndelse. Trettio år tidigare försvann tvillingarna Brodin mystiskt från en lekplats i den värmländska bruksorten. Kommer benet från en av pojkarna? Varför dyker det upp nu?
På gatan där tvillingarna bodde tar spekulationerna ny fart. När en man som varit borta länge återvänder sprider sig en obehaglig stämning i grannskapet. Något är i görningen.Före detta FBI-agenten John Adderley – numera polis på länskrim i Karlstad – får den nyöppnade utredningen på sitt bord. Men han är splittrad. Att sköta en mordutredning och samtidigt ta hand om sin nioåriga brorsdotter sätter honom på helt nya prov.Författarduon Mohlin & Nyström är tillbaka med den tredje boken om John Adderley – en bladvändare som både bjuder på halsbrytande spänning och berör på djupet. De varma människoporträtten och den skickligt flätade intrigen gör boken omöjlig att lägga ifrån sig.

Läs mer

Den tysta fågeln

Peter Nyström, Peter Mohlin

Den tysta fågeln

Om boken

Den andra systern är en pulshöjande uppföljare till succén Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020.

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna - och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

I en framgångsrik mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen får vi återse vår nya krimhjälte John Adderley.

Läs mer

Den andra systern

Peter Nyström, Peter Mohlin

Den andra systern

Om boken

Vinnare av Crimetime Award Årets deckardebut 2020!

"Peter Mohlin och Peter Nyström är en författarduo med en berättarförmåga bortom det vanliga." Lotta Olsson, DN

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.

Läs mer

Det sista livet

Peter Nyström, Peter Mohlin

Det sista livet

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

28 mars 2023

Våra nya böcker i april 2023

NyheterBoknyheter
Foto: Magnus Liam Karlsson

31 mars 2021

Mohlin/Nyströms succédebut har sålt 100 000 exemplar – nu kommer uppföljaren