Mohlin/Nyströms succédebut har sålt 100 000 exemplar – nu kommer uppföljaren

Foto: Magnus Liam Karlsson

Datum

31 Mars 2021

Foto

Magnus Liam Karlsson

Peter Mohlin och Peter Nyströms debut Det sista livet var en av förra årets stora deckarsuccéer. Den utnämndes till Årets deckardebut 2020 och har sålt i närmare 100 000 exemplar. 

Nu kommer uppföljaren Den andra systern. I en framgångsrik mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen får vi återse vår nya krimhjälte John Adderley.

Det sista livet var en av förra årets stora succéer. Grattis till det! Hur har det påverkat arbetet med den nya boken? 

– Tack så mycket! Framgången med Det sista livet har mest av allt sporrat och inspirerat oss att fortsätta skapa historier om John Adderley. Det är väldigt roligt att skriva och veta att det finns läsare därute som väntar på fortsättningen. Samtidigt är det så klart en ökad press – man vill ju att uppföljaren ska bli lika bra eller bättre. Men den oron släppte vi ganska snabbt. Eftersom Den andra systern tar vid där Det sista livet slutade så ser vi det lite som att böckerna sitter ihop.

I den nya boken möter vi Alicia Bjelke, en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna – och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

Relaterat

Om boken

Den andra systern är en pulshöjande uppföljare till succén Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020.

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna - och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

I en framgångsrik mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen får vi återse vår nya krimhjälte John Adderley.

Läs mer

Peter Nyström, Peter Mohlin

Den andra systern

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

28 mars 2023

Våra nya böcker i april 2023

Foto: Magnus Liam Karlsson

31 mars 2021

Mohlin/Nyströms succédebut har sålt 100 000 exemplar – nu kommer uppföljaren