Mohlin & Nyström nominerade till årets Crimetime Award

Foto: Magnus Liam Karlsson

Datum

4 September 2020

Foto

Magnus Liam Karlsson

Deckarduon Peter Mohlin och Peter Nyströms debutthriller Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Med sitt höga tempo, och smarta cliffhangers blev den snabbt en läsarfavorit när den gavs ut i april.

Juryn för årets Crimetime Award håller med och har nominerat den till Årets deckardebut 2020.

I år delas Crimetime Award ut under den digitala bokmässan den 26 september – och läsarna är med och bestämmer vem som får priset.

Röstningen är öppen nu, här hittar du den!

Juryns motivering:

”Den här debutdeckaren lyckas vara en internationell thriller, en småstadspusseldeckare och ett psykologiskt drama i ett. Med högt tempo och ett extremt bra driv berättas en fascinerande historia som tar oss hela vägen från USA till Karlstad. Det handlar om lojalitet, identitet, klass och förväntningar som vi kanske inte alltid klarar av att leva upp till. Med denna mogna och välskrivna debut, med en effektiv dramaturgi och ett gediget karaktärsbygge, tycker vi oss se en början på ett stort och framgångsrikt författarskap.” 

Relaterat

Om boken

Vinnare av Crimetime Award Årets deckardebut 2020!

"Peter Mohlin och Peter Nyström är en författarduo med en berättarförmåga bortom det vanliga." Lotta Olsson, DN

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.

Läs mer

Peter Nyström, Peter Mohlin

Det sista livet

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

28 mars 2023

Våra nya böcker i april 2023

Foto: Magnus Liam Karlsson

31 mars 2021

Mohlin/Nyströms succédebut har sålt 100 000 exemplar – nu kommer uppföljaren