Beskrivning
Detaljer
Hållbarhet
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Recensionsdag
2021-11-10
Publiceringsdatum
2021-10-20
Formgivare omslag
Catt Söder
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Frida Edlund
Format
InbundenProduktion
Papper
Magno Natural
Miljömärkning
Ja
CE-märkning
Nej
Tryckeri/Producent
Livonia Print Ltd
Produktdetaljer
ISBN
9789113114798
Antal Sidor
155
Vikt (kg)
0.609
Ryggbredd (mm)
21
Höjd (mm)
248
Bredd (mm)
177
Klimatpåverkan
Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.
Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.
Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).
Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.
Läs mer om hållbarhet
Böcker av författaren
Om boken
Det kan handla om att lära sig laga mat i ett annat land, och hur influenserna formar en och skapar framåtrörelse. Men också om matlagning som ensamstående studerande småbarnsmamma, om den delade vardagen i ett kvinnokollektiv, och om att plötsligt se på ätande på ett annat sätt. Det handlar om mat som den stora, klarast lysande kärlekshandlingen.Bokens kapitel byggs upp utifrån olika situationer, men de delar alla filosofin om att mat och måltider blir bäst om de delas, och att även den enklaste stund är värd den största omsorg.Alla som älskat Sofia Woods recept, atmosfär och tankar om matlagning kommer att få sitt lystmäte här. Aldrig förr har hon varit så nära själva orsaken till att hon lagar mat som hon gör. Här samlas livets bästa, mest pålitliga recept.
Läs mer
Sofia Wood, Ingalill Hägglund
Mat & kärlek
Om boken
För att hitta de där avgörande beståndsdelarna besöker författarna inspirerande och vitt skilda hemmiljöer. Från den nationalromantiska sommarvillan till den lilla funktionalistiska lägenheten. Vad är det som skapar hemkänsla? Var går gränsen mellan tillåtande skönhet och sträng perfektion? Hur lyckas man på auktion, eller binder bäst en bukett? Det är både reflekterande och analyserande och väldigt praktiskt, med recept och DIY-projekt.Här ryms pampigt sekelskifte, bohemisk minimalism och färgstark individualism, allt i en estetik och ton som författarnas läsare kommit att förknippa med dem. Det är varmt, personligt och generöst. Välkommen in.
Läs mer
Sofia Wood, Elsa Billgren
Nyckeln till hemmet
Om boken
Hon är övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle, stort som litet. Ibland är det handgjord pasta och långkok, ibland lyxigt och speciellt och ibland bara fyra ingredienser du redan har hemma, färdigt på 15 minuter. Hemma hos Sofia serveras det pasta på nyårsafton såväl som till en blek vardag som förtjänar bättre.
I Darling pasta bjuder hon på sina allra bästa tips samt recept för åtta specifika tillstånd, till exempel stunder av kärlek, trötthet eller längtan, som de flesta av oss befunnit oss i och med största sannolikhet kommer att återkomma till. Boken rymmer inte en oändlig mängd rätter utan bygger på en övertygelse om att det är just dessa 35 perfekta rätter vi alla behöver i vår repertoar för att göra livet både godare och roligare.
Läs mer
Sofia Wood
Darling pasta
Om boken
Sofia Woods vinterbok låter både högtider och vardag sprida ljus i mörkret och inleds när höstrusket tagit sitt definitiva grepp om oss, i en mysig allhelgonamiddag. Hon fortsätter via kyliga dagar när tiden är knapp, till advent, jul och nyår på vägen mot vårljuset. Här samsas recept med tips och tankar om dekorationer och dukningar. Lika mycket som författaren älskar att göra advent i hem och kök njuter hon av att städa bort julen och låta hemmet och matsedeln göras redo för våren.
Sofia Woods värld, som känns igen från hennes debut Chez Wood, är ombonad och välkomnande, sinnlig och genomtänkt. Recepten är förvånansvärt enkla men otroligt goda. Här blandas mestadels vegetariskt med en del fisk och skaldjur samt enkla veganska rätter.
Det här blir något mer än en julkokbok, även om den rymmer en mängd advents- och julrecept, det är en vinterbibel att återvända till år efter år.
Läs mer
Sofia Wood
Vinter hos Wood
Om boken
Ett ledord är omsorg, och den kan visas i såväl vardagsmiddagar med tre ingredienser och festliga högtider med extra allt, som i stunder av paus och återhämtning. Måltiderna kan hjälpa oss att mötas, fira och varva ner, och Sofia Wood visar hur hon gör för att lyfta varje stund vid matbordet.
Allting som hon gör tar hon sig an med estetisk fingertoppskänsla, omtanke och medvetenhet. Recepten är enkla men raffinerade, sinnliga och anpassningsbara. Det handlar om omsorg om råvaror och detaljer mer än komplicerade moment. Allting bottnar i hållbarhet - på flera olika plan - och en tro på att detaljerna gör hela skillnaden.
Läs mer
Sofia Wood
Chez Wood
Nyheter