Där du en gång gick

Författare

Marcus Jarl

Där du en gång gick

Svenska

2022-06-30

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Feelgood

Författare

Recensionsdag

2022-07-18

Publiceringsdatum

2022-06-30

Formgivare omslag

Alette Bertelsen

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113121574

Böcker av författaren

Om boken

Flora Nyman har alltid varit pappas flicka. Hans gröna fingrar har uppenbart gått i arv till henne, även om hon själv främst sitter med näsan i botaniska faktaböcker på sitt jobb på Naturhistoriska museet. När pappa Göran dör hemma i hallen hamnar familjen i chock. Flora och hennes yngre bror Svante gör sitt bästa för att hjälpa deras mamma med sorgen och allt det praktiska. Men mitt i mörkret upplever Flora att människorna omkring henne börjar bete sig annorlunda. Undviker de henne? Snart kommer den omvälvande sanningen fram. Göran är inte Floras biologiska pappa.
Floras värld rasar samman, och hon känner sig dessutom sviken när hon inser hur många i omgivningen som redan visste. Men varför har de ljugit om det hela hennes liv? Och vem är hennes biologiska far?Det blir en resa mot livsavgörande förklaringar genom ett nystan av hemligheter, svek och tragiska missförstånd som spänner sig över nära fyrtio år.Trädgårdsmästarens dotter är en relationsroman som ställer frågor om arv och miljö. Den handlar om att söka efter sitt ursprung och om botanisk skönhet och om den svåra kärleken till en familj.

Läs mer

Marcus Jarl

Trädgårdsmästarens dotter

Om boken

Julia Bergman springer från neonatalavdelningen till förlossningen flera gånger om dagen. Larmet i fickan betyder att ett nyfött barn behöver hennes hjälp. Kanske har barnet ingen puls, kanske ingen andning. Kanske ingetdera. Men en dag händer något, och det blir Julias tur att tappa andan.
Julias storasyster Liv bor med sin man Henrik och deras två barn i en villa på Ingarö. Julia lever i en trång tvåa med sin fyraåriga son som bor med henne varannan vecka. Hon kämpar med att få ihop vardagen med dagishämtning, den tuffa verkligheten på jobbet och samtidigt försöka hantera sin sons pappa som verkar ha som mål att förstöra hennes liv. Julia önskar att hon kunde nå fram till sin syster med hur hon verkligen mår, men det var längesedan de hade en sådan nära relation. Och båda vet varför.När det händer som kommer att ändra deras relation för alltid tvingas Julia brottas med vilken syster hon helst vill vara – sjuksyster eller lillasyster.Om en syster är en laddad relationsroman om hatkärlek, ett skavande syskonband och följderna av tystnadsplikt. Vad skulle hända om du satt på den största hemligheten men inte kunde berätta den? Inte ens till den person som står dig närmast och har rätt att veta sanningen. Eller någon som åtminstone borde stå dig närmast.

Läs mer

Om en syster

Marcus Jarl

Om en syster

Om boken

Där du en gång gick är en varm, rolig och insiktsfull relationsroman av Marcus Jarl, vinnare av Årets feelgood 2021.
Hur mycket känslor ryms egentligen mellan fyra väggar, vad döljs i våra inre slutna rum och vad händer när de öppnas?Bella Friberg är lika trött på sitt liv hemma i Linköping, som på sig själv. När hon får ett efterlängtat jobberbjudande i Stockholm kan hon inte tacka nej, trots att hon egentligen inte har modet. Inte med tanke på vad som hände förra gången. När Bella äntligen hittar sin drömlägenhet, finner hon också sin drömkille, den förra ägaren Niklas. Men det som först känns lätt och rätt blir snart allt mer komplicerat. Vill han ha henne eller vill han bara ha sitt gamla liv tillbaka?När Bella får reda på sanningen om varför Niklas behövde sälja lägenheten tvingas hon brottas med hans förflutna samtidigt som hon inser att hon för första gången måste börja acceptera sitt eget.

Läs mer

Där du en gång gick

Marcus Jarl

Där du en gång gick

Om boken

Dina färger var blå är en roman om efterlängtade bekännelser och svidande sanningar. Men även om hopp, återväckt passion och stark kärlek. Vad är du redo att offra för att hitta dig själv?

Lina Råman jobbar som sjuksköterska på neonatalen. Hennes liv är fullt av dramatiska förlossningar, kuvöser, långa nattpass och krisande föräldrar. Hon längtar efter egna barn, men hennes man, Samuel, har alltid varit tydlig med att han inte vill ha några. Han ägnar sig istället åt att smygtitta i skokartongen som ligger gömd längst in i garderoben. Där förvarar Lina minnena av sin första pojkvän, och kanske även sitt livs stora kärlek, Ted. Han som försvann.

En dag är Ted tillbaka. Han säger att han har tre månader kvar att leva och att han vill tillbringa dem med Lina. En önskan som sätter Linas och Samuels äktenskap under enorm press. Lina måste få veta vad som hände den där dagen när han försvann. Motvilligt inser Samuel att det är den enda möjligheten för både honom och Lina att kunna gå vidare.

Läs mer

Dina färger var blå

Marcus Jarl

Dina färger var blå

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

24 augusti 2023

”Min mest nerviga roman hittills”

IntervjuerNyheter