Liv Strömquists astrologi

Författare

Liv Strömquist

Liv Strömquists astrologi

Svenska

2022-09-02

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Kåserier/Krönikor

Mediekontakt

Sara Dobareh

Författare

Recensionsdag

2022-09-28

Publiceringsdatum

2022-09-02

Illustratör

Karin Cyrén

Formgivare omslag

Norstedts Ateljé

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Arvida Byström

Illustratör

Karin Cyrén

Format

Flexband

Produktion

Papper

Magno Natural

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113121659

Antal Sidor

151

Vikt (kg)

0.426

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

245

Bredd (mm)

175

Klimatpåverkan

446g CO2e
Papper
ca 270 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 5 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 171 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Liv Strömquists astrologi

Recensioner

”Här finns en lekfull, bildmässig kreativitet, som bäst tar sig i uttryck i de färgstarka enrutingarn”

”Roligast är Liv Strömquists astrologi när den handlar om just astrologi. När hon i bokens final ägnar sig åt att djupanalysera vilka stjärntecken som passar bäst ihop med vilka är det som om hon frikopplar sig själv, också rent konstnärligt.

Lite som om temat som sådant även får henne att transcendera.”

Böcker av författaren

Om boken

Liv Strömquists tionde seriealbum är en självhjälpsbok mot självhjälp.

Vi lever i en kultur som mer och mer handlar om att optimera vår hälsa för att leva länge, men som fortfarande saknar svaret på VARFÖR vi bara ska fortsätta pinna omkring på klotet så extremt jävla länge som det är fysiskt möjligt.

I sin nya bok ger Liv Strömquist sju livsråd för att hjälpa mot livsråd. Vi möter experter, förebilder och livsrådgivare, som på olika sätt ägnat sig åt att ge råd: Ronald Reagans astrolog Carrol Righter, vars två vanligaste horoskopråd var ”var snygg” och ”var glad”, 1300-talshelgonet Katarina av Siena som svälte sig själv till döds, hertiginnan Meghan Markle som skrev ner levnadsråd på bananer till hemlösa sexarbetare, manfluencern Rollo Tomassi som ger män rådet att stå helt stilla i hallen för att hålla kärleken vid liv, instagrampsykologen Nicole LePera som uppmanar oss att sätta gränser för människor som exploaterar vårt emotionella kapital – och så den karibiske cirkusartisten Ludger Sylbaris, vars absolut bästa livsbeslut var att gå ut på stan, bli full och starta bråk.

Med hjälp av filosofer, psykologer, sociologer och poeter diskuterar Liv Strömquist – som alltid med träffande humor och en knivskarp blick på samtiden – hur vi ska leva och varför.

Läs mer

Liv Strömquist

Pythian pratar

Om boken

Visste du att Melania Trump är en typisk oxe – bäst av alla tecken på att härda ut?
Att Boris Johnson är tvilling – zodiakens fladdriga pratkvarn? Vet du skillnaden mellan en rigid stenbock och en flippad stenbock?Och vet du vilket tecken som är så hänförande och bedårande att vi inte märker att de egentligen bara totalt fuckar oss? Liv Strömquist är tillbaka med ett humoristiskt, satiriskt seriealbum, som med stjärntecken som ram roastar mänskligheten. I den här boken får du läsa om en rad personer, vars handlingar och livsöden förklaras utifrån deras stjärntecken: läkemedelstillverkaren Arthur Sackler, den psykoanalytiska pionjären Sabina Spielrein, rapparen Flavor Flavv, drottning Kristina och den brittiske designern som övergav mänskligheten och började leva som get i Alperna är bara några exempel. Som ingen annan skildrar och speglar Liv Strömquist den värld vi lever i, samtidigt som hon sätter fingret på samtidens – och våra egna – ömma punkter. En astrologibok även för dig som hatar astrologi.

Läs mer

Liv Strömquists astrologi

Liv Strömquist, Karin Cyrén

Liv Strömquists astrologi

Om boken

Vi lever i en tid besatt av fysisk skönhet. Fotografier - hur vi ser ut på bild - har blivit allt viktigare och kommit att uppta allt större plats i vårt medvetande. Vi kommunicerar genom bilder, dejtar genom bilder, följer andras liv och berättar om vårt eget genom bilder. Alla går runt med en kamera i handen. Vi har alla förvandlats till voyeurer, fast det vi betraktar är oss själva. Sexighet har förvandlats en diffus form av status och kompetens.

Samtidigt som kvinnlig fysisk skönhet är mer spridd och dyrkad än någonsin, genom miljarder fotografier och selfies, är skönheten hotad, eftersom den approprierats av kapitalismen och gjorts till ett konsumtionsobjekt.

Med hjälp av av filosofiska och sociologiska teorier speglar Liv Strömquist vår tids upptagenhet av att vara snygg, och berättar om några kvinnor genom historien vars liv styrts av deras yttre. Gamla Testamentets Rakel, som Josef gifte sig med eftersom hon var vackrare än sin syster. Kejsarinnorna Sisi och Eugénie som tävlade i vem som hade den smalaste midjan och fick hela Europas adelsdamer att följa efter. Snövits mamma som försöker hitta ett sätt att förhålla sig till den fysiska skönhetens förgänglighet. Marilyn Monroe som blev fotograferad naken sex veckor innan sin död, Kim Kardashian som fotograferar sig själv och bysten av drottning Nefertiti som fyller alla som tittar på henne med en känsla av ett gåtfullt, meningslöst begär.

Som ingen annan sätter Liv Strömquist fingret på vår samtid. Det är roligt, insiktsfullt - och allt annat än smickrande.

Läs mer

Inne i spegelsalen

Liv Strömquist, Karin Cyrén

Inne i spegelsalen

Nyheter

Foto: Emil Malmborg

30 maj 2024

Liv Strömquist nominerad till regeringens exportpris

NyheterLiv Strömquist