Hjälp din tonåring att hantera livet

Författare

Pia Callesen

Översättare

Henrik Sjöberg

Hjälp din tonåring att hantera livet

2023-05-23

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2023-05-23

Översättare

Henrik Sjöberg

Recensionsdag

2023-06-13

Formgivare omslag

Eva Lindeberg

Kategori

Psykologiska handböcker

Mediekontakt

Katarina Lindell

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Mod på livet: Hjælp din teenager til at mestre livet - også i modgang

Originalspråk

Danska

Inläsare

Camilla Nilsson Jern

Format

Danskt band, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113125954

Böcker av författaren

Om boken

"Boken är briljant, pedagogiskt upplagd och fyller väl sitt syfte. Den vänder sig till föräldrar som har tonåringar som lider av oro och grubblerier, men förhållningssätt och strategier fungerar även för något yngre barn och den äldre generationen. Betyg 5/5: Briljant." Bibliotekstjänst
En ny bok från psykologen och bästsäljande författaren Pia Callesen med inspiration, råd och vägledning till hur föräldrar kan stötta sina tonåringar.Hjälp din tonåring att hantera livet bygger på teorierna i metakognitiv terapi och författarens egna erfarenheter av att hjälpa unga och deras föräldrar. I boken lyfts flera konkreta orsaker till att unga mår dåligt, som stress, sömnsvårigheter, ångest, mobbning, ensamhet, nedstämdhet, tvångstankar eller ett osunt förhållande till mat.Många unga kämpar med mörka tankar, oro och en negativ självbild. Det är smärtsamt att se sin tonåring lida och ha det svårt och som förälder vill vi göra allt för att minska oron. När vi i vår välmening försöker hjälpa genom att prata med, beskydda och skona barnen riskerar vi motsatt effekt. I stället bör vi visa att negativa tankar och känslor - som att vara ledsen, känna vrede, ångest, sorg och rädsla - är lika normala som glädje, stolthet och lycka. På så sätt kan de lära sig att hantera och omfamna livet - även i motgång.

Läs mer

Pia Callesen

Hjälp din tonåring att hantera livet

Om boken

Lev mer, tänk mindre visar hur du med hjälp av metoden metakognitiv terapi (MCT) kan bli fri från depression och nedstämdhet. Terapiformen håller på att slå igenom på bred front i världen, som ett nytt sätt att behandla depression.

Depression är ett växande problem för allt fler, och WHO larmar om att depression inom tre år blir den största sjukdomsbördan i världen. Men vad kan man som enskild göra åt det? Vi har vant oss vid att tackla en kris genom att bearbeta den, tänka och analysera - men det är enligt behandlingsformen fel väg att gå. I stället bör vi låta saker passera och metakognitiv terapi lär oss hur.

Boken introducerar metoder för den som lider av nedstämdhet, men är även användbar för den som vill slippa hamna där. Genom att sluta grubbla och oroa oss återfår vi livsglädje och energi.

Läs mer

Lev mer, tänk mindre

Pia Callesen

Lev mer, tänk mindre

Nyheter

Foto: Alexander Donka

3 maj 2023

Sommarens nya böcker

NyheterBoknyheter