Giftträdets bibel

Författare

Barbara Kingsolver

Översättare

Lars Krumlinde

Sven Erik Täckmark

Giftträdets bibel

Svenska

2024-08-08

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Lars Krumlinde, Sven Erik Täckmark

Mediekontakt

Fanny Birath

Författare

Publiceringsdatum

2024-08-08

Formgivare omslag

Kerstin Hanson

Bokinformation

Originaltitel

The Poisonwood Bible

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

E-bok, Storpocket

Produktion

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

Norhaven

Produktdetaljer

ISBN

9789113138237

Antal Sidor

540

Böcker av författaren

Om boken

Året är 1959. Den amerikanske baptistpastorn Nathan Price – karg, självgod och gudfruktig – går i spetsen när han med sin hustru och deras fyra döttrar ger sig iväg ut i den afrikanska obygden för att sprida Guds ord till infödingarna i Belgiska Kongo. Kongo står på tröskeln till självständighet och landet sjuder av politisk oro. Snart ska Patrice Lumumba väljas till det fria Kongos förste president. Inbördeskrig hotar.
I Giftträdets bibel berättar kvinnorna – hustrun och de fyra döttrarna – om en missionärstillvaro som tar en olycksbådande vändning. Den patriarkaliske fadern, orubblig i sin religiösa övertygelse, utvecklas till en hänsynslös tyrann pch familjen går mot sin upplösning och undergång ...Giftträdets bibel gavs ut för första gången 1998 och blev Barbara Kingsolvers genombrottsroman.

Läs mer

Barbara Kingsolver

Giftträdets bibel

Om boken

Vinnare av Pulitzerpriset 2023
Vinnare av Women's Prize for Fiction 2023Vinnare av James Tait Black Prize 2023 Demon Copperhead kommer till världen på ett badrumsgolv i en husvagn. Hans artonåriga mamma ligger utslagen av droger och är knappt vid medvetande. Så börjar Demon sitt liv, redan på förhand dömd till en tillvaro kantad av fosterhemsplaceringar, utsatthet och missbruk.I Lee County, Virginia, i Appalachernas sydliga delar växer Demon upp. Här är fattigdomen lika självklar som luften man andas och här marknadsför läkemedelsindustrin skoningslöst sina opioider mot de redan utsatta. Missbruket växer till en epidemi som slår hårt mot hela samhället.Utan några andra tillgångar än sitt kopparfärgade hår, sin krassa humor och sin starka överlevnadsinstinkt, tar sig Demon Copperhead igenom barndomen och ungdomsåren. Han bärs av drömmen som hållit honom uppe ända sedan han var liten: att en dag få se havet. Frågan är vad som krävs för att den ska bli sann.Demon Copperhead är en storslagen och drabbande roman om kärlek, förlust och allt däremellan. Den är också en skoningslös blick på det samhälle som än i dag tillåter de allra svagaste att gå under.

Läs mer

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

Demon Copperhead

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

31 maj 2024

Sommarens nya böcker 2024

NyheterBoknyheter