En sommarsöndag vid havet

Författare

Ole Söderström

En sommarsöndag vid havet

Svenska

1996-01-08

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

1996-01-08

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119602213

Antal Sidor

107

Vikt (kg)

0.222

Böcker av författaren

Om boken

Dikter om olika tystnader. Efterord av Horace Engdahl. Den genomskinlige besökaren, som titeln på detta postuma urval dikter talar om, är naturligtvis döden. I sitt efterord återger Horace Engdahl hur upplevelser av att ha haft ?besök? omtalas i Ole Söderströms dagbok från den sista tiden. Den 6 januari: ?I morse var ?han? åter där. Tecken på skrivpotens?? Synvillan skrämmer inte författaren, utan roar honom och blir till slut nödvändig för själva skrivandet, säger Engdahl. Och vidare: Ole Söderströms sena böcker vrider sig kring axeln närvaro-frånvaro: det är hans egen karaktäristik. Det finns i dessa texter en rörelse bort från den kända verkligheten, som läsaren inte inbjuds att följa men oemotståndligt dras med

Läs mer

Ole Söderström

Den genomskinlige besökaren

Om boken

?Om ni inte hör min röst förstår jag inte varför den nya kommunikationsteknologin skulle vara så revolutionerande.? Ole Söderström skriver mot tiden i boken Det, som är en genreöverskridande, berättande och meditativ samling av aforismer och minnesfragment från ett nära fyra decennier och tjugoåtta böcker långt författarliv. Varför skriver vi, frågar Ole Söderström, och hur ser det inre arbetet ut? Har läsaren med saken att göra? Och kritikern med sina preferenser?

Läs mer

Det

Ole Söderström

Det

Om boken

I impressionistiska minnesbilder och skärvor hämtade från medvetandets skrymslen berättar Ole Söderström om en skolgång i ett läroverk på 20-talet. Skildringen för tankarna till filmen "Hets" och här figurerar sadister - som Caligula - och plågade tonåringar, precis som i Bergmans hatdrama. Men berättelsen slår också en brygga till dagens utbildningsapparater. Hur hanteras vi vid livets början? Ole Söderström debuterade 1965 och har till dags dato skrivit närmare trettio böcker. Han fyller 85 år i februari 1999.

Läs mer

Avsked till det igenkännliga

Ole Söderström

Avsked till det igenkännliga