Enkla projekt för hemmet

Författare

Malena Skote

Enkla projekt för hemmet

2003-08-26

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2003-08-26

Kategori

Praktiska handböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151841076

Antal Sidor

80

Vikt (kg)

0.369

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

225

Bredd (mm)

190

Böcker av författaren

Om boken

Skapa med tyg visar olika sätt att skapa med textilier, de flesta helt utan nål och tråd, och gärna med återanvända tyger. Man behöver inte vara särskilt händig för att lära sig tekniker som spiralbindning, virkning, flätning och ögleteknik.

I Skapa med tyg har Malena Skote samlat ungefär 75 projekt, alla med steg för steg-beskrivningar, illustrationer och foton. Alla projekt utgår från tyger - gamla, nya och med olika struktur och kvalitet. Man behöver nästan inte ha någon förkunskap alls, det är bara att sätta igång.Läs mer

Malena Skote

Skapa med tyg

Om boken

För hemmafixaren är det lockande att skapa något bestående, något som kan stå ute i trädgården och som tål tidens tand. Här visar Malena Skote möjligheterna med mosaiken - ett allt populärare inslag i våra trädgårdar och hem.

I sydeuropeiska trädgårdar finns ofta detaljer i färgstark mosaik: fontäner, golv och bänkar. Här i Norden har vi inte samma tradition av mosaik i trädgården. Men varför ska vi försaka något så vackert bara för att vårt klimat är kärvt? Det finns frosttålig mosaik och gör man bara på rätt sätt håller den i många vintrar.
I Mosaik för hem och trädgård beskriver Malena Skote ett tjugotal projekt anpassade till vårt nordiska klimat. Här finns dekorationer till trädgården, fat, krukor, fågelbad och spegelklot, men även bordsskivor, skulpturer och smycken. Projektbeskrivningarna är ett slags grundrecept. Man kan följa dem exakt eller låta sig inspireras och göra egna varianter. Några lagar och regler finns inte när det gäller mosaik, men här får läsaren en hel del matnyttiga tips och råd.
Malena Skote har många års erfarenhet av att leda betong- och mosaikkurser och detta har försett henne med en unik kunskap om vad nybörjaren behöver veta. Inspirerande och pedagogiskt går hon igenom mosaikskapandets olika moment - från att samla vackert porslin på loppis till att forma mosaikbitar med tång, fästa och foga. Hon visar hur man kan använda färger, bygga upp ett mönster och stilisera ett motiv och ger en del överraskande exempel på material som kan användas, till exempel trasiga cykelreflexer och baklyktor.


Läs mer

Mosaik för hem och trädgård

Malena Skote

Mosaik för hem och trädgård

Om boken

Malena Skotes tidigare böcker om betong var med och startade en trend i Sverige, där fler och fler människor började skapa med betong - föremål för såväl hem som trädgård. Nu är hon tillbaka med den första riktigt stora boken om betong.

Betong är ett både billigt och opretentiöst material som passar så väl den oerfarne pysslaren som den redan betong-frälste. Att gjuta i betong och skapa sina egna betongföremål kräver inga förkunskaper och inga särskilda redskap. Som Malena själv säger: "Att blanda betong är faktiskt inte svårare än att baka sockerkaka på pulver, om än något tyngre för armarna. Och man behöver ingen ugn."
Vid en första anblick tänker man sig kanske betong som grått, oflexibelt och skrovligt men sanningen är att betong är så mycket mer. Det är både uttrycksfullt och oerhört mångsidigt och kan se ut på massor av olika sätt beroende på hur man gjuter och om man väljer att ha pigment i. Oavsett så är betong ett enkelt material att ha att göra med när man väl bekantat sig med det.

I Stora betongboken presenterar Malena Skote 100 projekt - från prova på-nivå till en mer avancerade föremål. Betong ska alltid gjutas i en form och det är denna form som avgör hur föremålet ska se ut. När man väl vant sig vid tankesättet finns det inga begränsningar för vad du kan skapa med betong, och ju fler projekt du testar, desto mer fantasifull blir du i ditt skapande!

Stora betongboken innehåller 100 projekt med betong, varav merparten publicerats i Malena Skotes tidigare böcker.


Läs mer

Stora betongboken

Malena Skote

Stora betongboken

Om boken

För den som gillar att göra saker med sina händer är trädgården det perfekta hobbyrummet. Med gräset som golv och lövkronorna till tak behöver man inte vara rädd för att spilla, stöka till eller störa sina grannar. Låt trädgården inspirera till en festbaldakin över trädgårdsbordet, ett stort betongfat att lägga fallfrukt i, betongkrukor i olika storlekar och mosaikprydda krukor, fågelbad av olika material, peidestaler av trä eller sten, bänkar och bord av olika slag. Sammantaget finns här 17 projekt. Några är enkla och går fort att göra, andra kräver mer tid och engagemang. Man behöver inte vara van vid att fixa, snickra eller gjuta betong för att sätta igång. Inte heller behövs andra redskap än vad som brukar rymmas i en vanlig verktygslåda. Beskrivningarna i boken är ett slags grundrecept. Man kan följa dem exakt men lika gärna pröva egna idéer och andra material. Malena Skote lyckas på ett inspirerande sätt förmedla att endast fantasin sätter gränser.

Läs mer

Nya projekt för trädgården

Malena Skote

Nya projekt för trädgården

Om boken

Man behöver inte ha speciella förkunskaper eller gå på kurs för att göra vackra tygtryck, måla eget porslin, tillverka mattor eller gjuta i gips. Man kan följa Malena Skotes förslag eller experimentera med egna varianter och ta vad man råkar ha i materialväg. Boken lockar till eget skapande och är perfekt att ta fram när fantasin tryter eller när barnen behöver något roligt att göra.
Ur innehållet:
- Mosaik av porslins- och kakelskärvor på krukor, fat, fönsterkarmar och bordsytor.
- Fläta rund matta av trasor.
- Göra eget tygmönster med hjälp av en schablon och textilmålningsfärg.
- Med griffeltavelfärg gör man enkelt svarta "etiketter" på lådor och mappar.
- Tygtryck med datorns hjälp. Man skriver ut ett motiv på ett speciellt sorts papper på en vanlig bläckstråleskrivare, sen stryker man på motivet på tyget.
- Virka korgar av natursnöre.
- Reliefbård av snäckor till badrummet. Med formlera gör man en form kring ett föremål, t ex en snäcka. Sen kan man gjuta många fler.
- Hylla av glasskivor i fönstret för vackra saker som gör sig bra i motljus.
- Insynsskydd att sätta mellan fönsterbågarna.
"Vem minns inte barndomens snöstjärneklippning? Man vek ett papper många gånger, klippte och vecklade under stor förväntan ut pappret för att se hur stjärnan blev denna gång. Att vika och klippa är att släppa kontrollen lite, eftersom det är svårt att förutsäga det exakta resultatet. Även 2000-talets datorvana barn verkar gilla överraskningen i snöstjärneklippandet."

Läs mer

Enkla projekt för hemmet

Malena Skote

Enkla projekt för hemmet