Husbibeln

Författare

Nina Ericson

Maj-Britt Andersson

Husbibeln

2004-05-10

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2004-05-10

Formgivare omslag

Christer Strandberg

Kategori

Kulturhistoria

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Nina Ericson

Format

Danskt band

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843605

Antal Sidor

528

Vikt (kg)

1.47

Ryggbredd (mm)

36

Höjd (mm)

240

Bredd (mm)

176

Böcker av författaren

Om boken

Följ med till Rosendal! Följ årets växlingar i Sveriges mest älskade trädgård, och laga recepten på allt det goda från Rosendals trädgårdskafé.

Rosendals Trädgård är en älskad oas mitt i storstaden, öppen för alla besökare. Följ med på en vandring i rosenträdgården och fruktträdgården, njut av blomsterprakten och lär dig om den biodynamiska odlingen. Gör en avstickare till plantboden och samtala om frön, sticklingar och krukväxter, välj bland de färska grönsakerna, inläggningarna och oljorna som återfinns på hyllorna i trädgårdsbutiken.
Låt dig lockas in av de härliga dofterna från bageriet eller slå dig ner i kaféet, där det serveras smakrika ekologiska maträtter och bakverk.

Under ett helt år har Malou von Sivers besökt Rosendals Trädgård i sällskap med fotografen Lena Koller. Resultatet har blivit en ljuvlig berättelse i ord och bild om en enastående rastplats i tillvaron.
Recept på mat och bröd, krämer och örtkurer varvas med trädgårds- och kruktips för hela året, porträtt och intervjuer och sagolikt vackra foton.
Njut av den nya Rosendalboken!

Läs mer

Malou von Sivers, Nina Ericson, Lars Krantz

Rosendals Trädgård

Om boken

I sin doktorsavhandling (konstvetenskap, Uppsala universitet) beskriver Maj-Britt Andersson allmogemålaren från Ljusdal, som skapade fritt ur sin fantasi när han målade väggarna i böndernas gårdar. För att placera denne specielle målare i en bildtradition presenterar hon också andra betydande allmogemålare från medeltiden fram till 1800-talet. Maj-Britt Andersson har tidigare givit ut Husbibeln - Möten med gårdar, tillsammans med Nina Ericson.

Läs mer

Allmogemålaren Anders Ädel

Maj-Britt Andersson

Allmogemålaren Anders Ädel