Kall blek fruktan

Författare

Karin Slaughter

Översättare

Karin Andrae

Kall blek fruktan

Svenska

2005-10-17

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Karin Andrae

Författare

Publiceringsdatum

2005-10-17

Bokinformation

Originaltitel

A Faint Cold Fear

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151844268

Antal Sidor

312

Vikt (kg)

0.744

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

I den lilla staden Heartsdale, Grant County, har man hittat en död man på högskolans område. Sara Linton, rättsläkare, kallas till platsen. De konstaterar att den döde har hoppat från bron efter att ha skurit upp handlederna; dessutom är mannens könsdelar piercade. Vid första anblicken ser det ut som självmord, men Sara tror inte på den teorin, och det gör inte heller polischefen Jeffrey Tolliver. Men något händer som avbryter brottsplatsundersökningen. Man hittar Saras syster, som är gravid i åttonde månaden, knivhuggen i närheten, vilket leder till att Sara personligen blir indragen i händelseförloppet. Ytterligare två dödsfall inträffar som även de ser ut som självmord. Och medan Jeffrey gör allt för att få tag i den sadistiske mördaren upptäcker han att hans före detta kollega, Lena Adams, numera säkerhetsvakt vid högskolan, kanske sitter inne med avgörande information. Men Lena ? som är en minst sagt sammansatt personlighet ? drivs av ett tvång att leva ut sin rädsla i ett kusligt sexuellt beteende och tycks inte ens kapabel att rädda sig själv, än mindre nästa offer. Deras lilla sydstatsstad, som för inte så länge sedan var en trygg plats där alla kände varandra, upplevs nu som alltmer främmande ? och skrämmande. Slaughter kan konsten att skruva upp den psykologiska spänningen i ett skickligt utformat drama som får en oväntad upplösning.

Läs mer

Karin Slaughter

Kall blek fruktan

Om boken

Miljön är det lilla, till synes idylliska, Heartsdale. Sara Linton, stadens rättsmedicinare och barnläkare, och polischefen Jeffrey Tolliver har gjort ett trevande försök att återuppta sin sargade relation. Lena, en av Jeffreys underordnade, kämpar för att ta sig tillbaka till ett någorlunda normalt liv efter att ha blivit kidnappad och utsatt för oerhörda övergrepp. Men det bräckliga lugnet bryts fullständigt när ett spädbarn hittas lemlästad på damtoaletten till stadens rullskridskobana, samtidigt som Tolliver tvingas in i ett triangeldrama som slutar i en tragedi och tonårsflickan Jenny Weavers död. Det är upptakten till en historia om hemligheter, mord och perversioner, ett utforskande av psyket och den dystra verklighet en förövare driven av skruvade begär tycks röra sig i. Vad hade fått Jenny Weaver så desperat? De svar utredningen så småningom ger visar sig bottna i pedofili och grovt utnyttjande av barn av värsta sorten, något som pågått mitt framför Saras, Jeffreys och andras ögon. Det som uppdagas söndrar staden och sprider en kuslig känsla av osäkerhet och ingen ? inte heller läsaren ? är längre säker på vem som är god och vem som är ond.

Läs mer

Hjärtslag

Karin Slaughter

Hjärtslag

Om boken

Lilla sömniga Heartsdale i den amerikanska södern drabbas av en chock när Sara Linton, stadens barnläkare och rättsmedicinare, hittar liket av en ung kvinna på en välbesökt lunchbar. Kvinnan har blivit våldtagen och knivskuren, men det är först vid obduktionen Sara börjar ana den djupare innebörden av det bestialiska dådet. Polischef Jeffrey Tolliver, tillika Saras exmake, leder utredningen och när man hittar ett andra offer, korsfäst, bara två dagar efteråt, förstår både Sara och Jeffrey att detta inte kan vara annat än upptakten till en serie våldsamma brott... "En extraordinär debut... Slaughter har skapat en våldsamt tät och skrämmande berättelse, som på samma gång är medkännande och sann." Denise Mina "Om du letar efter en kompromisslös deckare med starka personligheter, så har du hittat den här. Blindbock är en lovande debut och Karin Slaughter en författare att hålla ögonen på." George P. Pelecanos "Utmärkt... Med personer du bryr dig om och med en story där de många oväntade och chokerande vändningarna får dig att vända sidorna långt efter sovdags." Peter Robinson Karin Slaughter är 30 år. Hon växte upp och bor i en liten stad i Georgia, USA. Hennes andra deckare, Kisscut, kommer på svenska hösten 2004.

Läs mer

Blindbock

Karin Slaughter

Blindbock