Filmkokboken

Författare

Maria Holm

Mikaela Kindblom

Filmkokboken

Svenska

2006-10-16

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Publiceringsdatum

2006-10-16

Illustratör

Maria Lanner

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Illustratör

Maria Lanner

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847306

Antal Sidor

144

Vikt (kg)

0.558

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

200

Bredd (mm)

195

Böcker av författaren

Om boken

Filmhistorien är fylld av oförglömliga matscener - från Charlie Chaplins magra måltid på känga i "Guldfeber" till betydligt mer lukulliska menyer som i "Fanny och Alexander" och "Babettes gästabud".

Hur gör man en champagnecocktail som i "Casablanca"? Vad var det Sally åt i den berömda restaurangscenen i "När Harry mötte Sally"? Hur smakar Oraklets kakor i "Matrix"? Dessa frågor och många fler får man svar på i Filmkokboken, där det genomgående temat är: bra film + god mat = både underhållande och smakrik läsning.

Detta är kokboken som inte innehåller några bilder på maträtterna som ska lagas. Istället bjuds läsaren på bilder ur filmens värld. I tio avsnitt med rubriker som Klassiker, Smak av Skandinavien, På menyn i det brittiska imperiet, På fatet i fantasins värld, Med spansk hetta serveras recept på allt från svampomelett ("Ninotchka") till kalkon med chokladsås ("Chocolat"). Avsnitten inleds med roande och informativa uppgifter om det aktuella temat.
Varje uppslag presenterar sedan en film - kort beskrivning och underhållande fakta - ett recept som anknyter till filmen och bilder därtill. Dessutom återfinns kortare texter med tips och specialinformation, t.ex. "Fixa din egen filmfest", "Hitchcocks matskämt".
Med Filmkokboken kan man välja mellan enklare och lite mer krävande matlagning: göra en milkshake som i "Pulp Fiction", laga gazpacho som i "Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott" eller bjuda på Bridget Jones födelsedagsmiddag (så som den var tänkt!).
Lättsamt, underhållande och matnyttigt!

Läs mer

Maria Holm, Mikaela Kindblom, Maria Lanner

Filmkokboken