ad hoc rocks

Författare

Olof Sundström

Martin Letzter

ad hoc rocks

Svenska

2008-03-06

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Övriga naturaktiviteter

Författare

Recensionsdag

2008-03-31

Publiceringsdatum

2008-03-06

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151849102

Antal Sidor

168

Vikt (kg)

0.673

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

199

Böcker av författaren

Om boken

Att bestiga Seven Summits - det högsta berget på var och en av jordens sju kontinenter - är de flesta klättrares dröm. Många har försökt, få har lyckats.
I Ad hoc rocks berättar Martin Letzter och Olof Sundström - i text och bild - om hur de lyckades sätta nytt svenskt rekord och världsrekord i bergsklättring på samma gång. Det kan väl inte vara så svårt att bestiga världens högsta berg? Och när man väl kommit upp kan man ju passa på att åka skidor ner för topparna - tänk vilka backar! Koncentrerar man sig inte för mycket på svårigheterna och löser problemen vartefter de dyker upp känns bergsbestigning alldeles möjlig - och den blir dessutom roligare.
Med den inställningen bestämde sig Martin Letzter och Olof Sundström för att satsa på att bli de första svenskarna som klarat Seven Summits.
Sommaren 2003 gav de sig iväg för att börja med berget Denali i Alaska. I januari 2007 skidade de ner från toppen av Carstensz pyramid på Nya Guinea och hade då klarat av topparna Denali i Nordamerika, Aconcagua i Sydamerika, Elbrus i Europa, Everest i Asien, Kilimanjaro i Afrika, Kosciuszko i Australien, Vinson i Antarktis och till sist Carstensz pyramid i Oceanien.
Det svenskarna gjorde som ingen annan lyckats med är att åka skidor ner för alla toppar som de bestigit.
I text och bild skildrar Martin Letzter och Olof Sundström sina expeditioner som gick från Antarktis stilla vita gnistrande iskyla till Oceaniens exploderande heta regnskogsgrönska.

Läs mer

Olof Sundström, Martin Letzter

ad hoc rocks