Daniel Björk

Utforska författaren

Daniel Björk är chefredaktör för Bon Magazine, creative director och copywriter. Han verkar också som skribent i SvD Kultur, där han bevakar kultur och mode med utgångspunkt i hemstaden Paris. Drivet är hans debutroman.

Utgivning

Om boken

Adam är framgångsrik, lyckad, effektiv. Varje sekund på dygnet är maximalt utnyttjad: stegen räknade, arbetet uppdelat i pomodorostunder, bakgrundsmusiken utvald av algoritmerna. Om alla levde som Adam skulle samhället fungera perfekt – därför har han skrivit ett manifest som han hoppas ska få folket att vakna.
När Adam träffar den mystiske Harald på en urartad fest ser han sin chans. Och Harald tror på det "Kontrakt Lagom" som Adam har skrivit, han menar att det verkligen kan förändra allt. Samtidigt börjar Adams inrutade vardag krackelera och kaoset ta över, i takt med att allt fler intresserar sig för hans teorier.Daniel Björks debut Drivet utspelar sig i ett Stockholm befolkat av influencers, hackers och entreprenörer. Det är en smart och underhållande roman om vår tids besatthet av effektivitet och kontroll.

Läs mer

Daniel Björk

Drivet

Nyheter

Foto: Elvira Glänte

2 september 2022

På promenad med: Daniel Björk

IntervjuerNyheter