Elin Oresten

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Utforska författaren

Elin Oresten är civilingenjör och kostrådgivare och driver instagramkontot Knatteplock där hon informerar och inspirerar om plockmat för barn. Hennes vision är att fler barn ska få en matglädje som varar livet ut!

Utgivning

Om boken

Många småbarnsföräldrar delar upplevelsen av att känna höga krav och ha ont om tid. Barnen behöver mat nu! Men vad? Den här boken vill förenkla vardagen med snabba, goda och nyttiga recept för hela familjen. Fördelen med barnstyrd matintroduktion (BLW) och plockmat är att de minsta i stort sett kan äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.
Snabbt, smidigt och näringsrikt med Knatteplock är ett givet komplement till plockmatsbibeln Knatteplock: mat ditt barn kan äta själv från 6 månader, med samma pedagogiska åldersanpassningar: 6–9 månader, 9–12 månader samt 12 månader och uppåt. Men nu ligger fokus på recepten. Efter en kortare faktaintroduktion kommer smarta och snabba lösningar för frukost, lunch och middag samt mellanmål och fika. Det går fort, men framför allt är det matigt, lustfyllt och gott!

Läs mer

Elin Oresten

Snabbt, smidigt och näringsrikt med Knatteplock

Om boken

Knatteplock är kokboken med plockmat för barn – mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.
Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6–9 månader, 9–12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i Knatteplock hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.

Läs mer

Knatteplock

Elin Oresten

Knatteplock

Nyheter

Foto: Sølve Sundsbø

27 februari 2023

Våra nya böcker i mars 2023

NyheterBoknyheter