Emelie Schepps deckare blir tv-serie

Foto: Thron Ullberg

Datum

8 Februari 2024

Foto

Thron Ullberg

Jana – Märkta för livet har premiär på Prime Video den 19 april.

2013 publicerade Emelie Schepp sin första roman Märkta för livet och sålde boken på egen hand i över 40 000 exemplar. Därmed blev hon en av Sveriges mest framgångsrika självpublicerade författare. Sedan dess har hennes serie om Jana Berzelius sålt i över 3 miljoner exemplar världen över och rättigheterna har sålts till över 30 länder. Emelie Schepp utsågs till Årets Deckarförfattare tre år i rad – 2016, 2017 och 2018.

Tv-serien Jana - Märkta för livet, som får premiär på Prime Video den 19 april, regisseras av film- och serieveteranerna Felix Herngren och Henrik Björn. Serien baseras på den första boken i författaren Emelie Schepps bästsäljande serie om åklagaren och före detta barnsoldaten Jana Berzelius. Serien produceras av FLX och har spelats in i Norrköping och Stockholm.

– Emelie Schepp har skapat en helt unik värld kring Jana Berzelius. Böckerna är sprängfyllda av intressanta karaktärer och nagelbitande historier som det har varit otroligt lustfyllt att få sätta tänderna i. Våra uttryck som serieskapare har smälts samman under en fantastiskt rolig och kreativ process. Resultatet är ett mustigt spänningsdrama som vi hoppas både roar och berör, säger Felix Herngren och Henrik Björn, regissörer för serien.

Relaterat

Om boken

Emelie Schepp firar 10 år som författare!
2013 publicerade Emelie Schepp sin första bok Märkta för livet och sålde på egen hand över 40 000 exemplar. Därmed blev hon en av Sveriges mest framgångsrika självpublicerade författare. Sedan dess har hennes serie om den oförglömliga Jana Berzelius sålt över 3 miljoner exemplar världen över och rättigheterna har sålts till över 30 länder.2023 firar Emelie Schepp 10 år som författare. Då släpps också en jubileumsutgåva där Emelie Schepp har vässat historien och lagt till nya kapitel. Resultatet är en deckare som är ännu mer spännande, med högre tempo och skarpare intrig, men med samma utmärkande stil och engagerande karaktärer. Emelie Schepp visar att hon sedan debuten har vuxit till att bli en av de tveklöst skickligaste och starkast lysande stjärnorna på deckarhimlen.Vill du veta hur Jana Berzelius resa startade? Eller har du läst Märkta för livet men vill uppleva den omskrivna och fängslande historien om hur Janas och Danilos vägar först korsades, nu i en ny förpackning? Då ska du läsa jubileumsutgåvan av Märkta för livet.En tidig morgon vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att utreda mordet på Migrationsverkets chef i Norrköping.Tillsammans med poliserna Henrik Levin och Mia Bolander inleds ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men allt tar en oväntad vändning när en död pojke påträffas. Ju mer Jana börjar gräva i pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Läs mer

Emelie Schepp

Märkta för livet

Relaterade artiklar

Foto: Thron Ullberg

8 februari 2024

Emelie Schepps deckare blir tv-serie